Ексклюзиви
четвер, 09 вересня 2021 21:00

Петраков спровокував конфлікт з лідерами збірної: чому Україна ризикує не поїхати на Кубок світу

Петраков спровокував конфлікт з лідерами збірної: чому Україна ризикує не поїхати на Кубок світу
Олександр Петраков понад десять років працює в системі збірних України. Фото: УАФ

Збірна України зіграла вересневі матчі відбору до Кубка світу проти Казахстану і Франції та провела контрольний поєдинок проти Чехії. Ці ігри стали першим для Олександра Петракова на чолі збірної.

В тактичному плані збірна України перейшла на три центральні захисники. Це базова побудова гри нового тренера. Це не зовсім відповідає кадровому потенціалу команди, де великого вибору центральних захисників немає, жоден український клуб не грає за такою схемою. Виникли проблеми у центральних півзахисників, яких вистачає. Тепер не кожному знайдеться місце на полі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незаслужена нічия: що потрібно знати про матч Чехія - Україна

Петраков максимально спростив гру. Команда не женеться за контролем м'яча, а намагається грати завдяки великому об'єму бігової роботи, довгим передачам та силовому футболу. В лідерів команди виникли проблеми в такому футболу. Андрій Ярмоленко фізично витримує не понад годину. Олександр Зінченко не звичний до такого футболу, а Руслану Малиновському немає місце в тактичних побудовах.

Тренер збірної має зрозуміти, що він має виходити не зі свого бачення гри, а кадрових можливостей команди. Не повинен змушувати футболістів грати у свій футбол, а шукати баланс між власними ігровими ідеями та можливостями гравців. Інакше і ділі виникатимуть абсурдні ситуації, коли Едуард Соболь чи Олександр Зубков грають зовсім не на своїх позиціях. Користі від таких дій зовсім не багато.

Петраков максимально спростив гру. Команда не женеться за контролем м'яча

Ігнорувати чи конфліктувати із лідерами команди він просто не має права, бо кадровий потенціал дуже обмежений. Тим паче, що тренер не має великого авторитету та працює як виконувач обов'язків. В будь-який момент може прийти новий наставник. Якщо реально збірна хоче поїхати в Катар, то потрібно використовувати найкращих гравців.

Після матчу проти Казахстану на горіхи дісталося Олександру Караваєву. Після Франції виліз конфлікт тренера та Малиновського. Якщо піде так далі, то про поїздку на Кубок світу мова не буде йти. Гравці просто "зіллють" тренера.

9 жовтня збірна України проведе матч шостого туру відбору до Кубка світу проти Фінляндії.

У відбірковій групі національна команда займає друге місце, відстаючи від лідера Франції на сім очок.

В останній грі українці зіграли в нічию і Чехами - 1:1.

Зараз ви читаєте новину «Петраков спровокував конфлікт з лідерами збірної: чому Україна ризикує не поїхати на Кубок світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути