Ексклюзиви
субота, 28 травня 2011 14:35

Стадіон "Металіст" удостоїли Держпремії України

Стадіон "Металіст" удостоїли Держпремії України

Проект реконструкції харківського ОСК "Металіст", реалізований в рамках підготовки Харкова до Євро-2012, удостоєний Державної премії в галузі архітектури

Нагороду отримають генеральний директор компанії "Стальконструкція" Сергій Євель (генпідрядник робота з реконструкції стадіону) і Юрій Фурсов (заступник головного архітектора Харківської області).

Згідно з чинним законодавством, Державна премія в області архітектури присуджується "за створення видатних житлово-цивільних та промислових архітектурних комплексів, будівель та споруд, роботи в галузі містобудування, ландшафтної архітектури, облаштування міст тощо".

Розмір Державної премії (у 2010 році - 100 тис . грн) встановлюється щорічно президентом України. Лауреати премії з числа професійних архітекторів і будівельників визначаються таємним голосуванням членів уповноваженого Комітету при главі держави, після чого видається відповідний указ президента. Станом на поточний момент часу голосування вже відбулося.

Як відомо, ОСК "Металіст" був реконструйований у рамках підготовки Харкова до Євро-2012 за моделлю приватно-державного партнерства. Відповідно до титулу реконструкції, загальна вартість робіт склала більше 760 млн. грн., третина з яких були профінансовані за рахунок приватного інвестора Олександра Ярославського, пише comments.ua.

Зараз ви читаєте новину «Стадіон "Металіст" удостоїли Держпремії України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути