Ексклюзиви
субота, 20 вересня 2008 14:12

США вимагають забрати в Росії Олімпіаду-2014 через конфлікт з Грузією

Група з десяти американських конгресменів внесла до палати представників конгресу США резолюцію, в якій від імені Конгресу виражений заклик до Міжнародного олімпійського комітету (МОК) негайно переглянути своє рішення про проведення зимових Олімпійських ігор 2014 року в Росії і знайти нове місце для проведення цієї Олімпіади через дії Росії в конфлікті з Грузією.

Конгрес США вважає, що відмова уряду Російській Федерації поважати суверенітет і територіальні межі своїх сусідів зробила цю країну неприйнятною для господаря зимових Олімпійських ігор 2014 року.

У резолюції затверджується, що проведення зимових Олімпійських ігор 2014 року менш ніж в 30 кілометрах від зони конфлікту, особливо коли країна-господар зіграла значну роль в ескалації цього конфлікту, є неспроможним з практичної і фінансової точок зору.

"МОК не почав би вибирати Сочі як місто, що приймає зимові Олімпійські ігри 2014 року, якби його члени чекали, що Російська Федерація зробить вторгнення до Грузії. МОК повинен негайно зробити кроки для того, щоб призначити нове місто-господар зимових Олімпійських ігор 2014 року", - наводить цитату з тексту резолюції РІА "Новини".
Зараз ви читаєте новину «США вимагають забрати в Росії Олімпіаду-2014 через конфлікт з Грузією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути