Ексклюзиви
понеділок, 02 травня 2011 23:59

Срна заспокоював Луческу, за "Динамо" вболівала ровесниця клубу

Срна заспокоював Луческу, за "Динамо" вболівала ровесниця клубу

Київське "Динамо" не дозволило донецькому "Шахтареві" коронуватися у Києві. Щоб поїхати в Донецьк із золотими медалями на шиї "гірникам" було достатньо не програти на стадіоні імені Валерія Лобановського. Підопічні Мірчі Луческу із завданням не впоралися і програли з рахунком 0:3. Андрій П'ятов пропустив від своїх партнерів по національній збірній України Олега Гусєва (двічі) та Андрія Шевченка.

Квитки на українське "класико" коштували 60-100 гривень. Це вдвічі дорожче за тікети на рядові матчі чемпіонату України. Для своїх фанатів "Шахтар" оплатив частину вартості квитків. До речі, деякі спекулянти просто біля кас продавали їх за номінальною вартістю.

Вболівальники "Шахтаря" розмістилися у 25-26 гостьових секторах. "Озброїлися" оранжево-чорними прапорами і плакатами. Фани "Динамо" прийшли на матч у білому. Виглядало дуже красиво. Здавалося буде багато вільних місць, але протягом перших п'ятнадцяти хвилин матчу 16-тисячна арена таки заповнилася.

З віп-ложі за грою спостерігали куратор системи суддівства в українському футболі П'єрлуїджі Колліна з помічником та головний тренер збірної України з футболу Олег Блохін.

Донецьку та київську команди на поле вивів 34-річний львів'янин Юрій Можаровський. Артем Мілевський вийшов на матч з пов'язкою на травмованій руці.

Фан-сектор "Динамо" вивісив великий банер "Наш останній аргумент" і "Піротехніка — це не злочин". Слова підкріпили діями — запалили кольорові файєри. Запалити їх знову дав привід Гусєв, який реалізував пенальті і відкрив рахунок у матчі.

Другий тайм вболівальники "Динамо" "відкрили" ще одним банером - "Кожному з вас є на кого рівнятись". Фанати великим плакатом натякнули гравцям на "Динамо"-86, яке 25 років тому виграло Кубок кубків.

Ті все зрозуміли і "відповіли" другим голом у ворота гостей. Гол-красень забив Шева. Юрій Сьомін на радощах побіг обніматись до Вінченцо Пінколіні. Трибуни просто шаленіли і прилипли очима до екрана, який показував відеоповтор голу.

До речі, про ювілеї. У день матчу Даріо Срна виповнилося 29 років. Група особистих "фанів" весь другий тайм вітала капітана "Шахтаря" з днем народження. На одній з центральних трибун з'явився банер "Dario, ti nisi Srna, ti si Tovare...". З рідної для футболіста хорватської перекладається як "Даріо, ти не олень, ти віслюк...". Кожна зустріч з м'ячем супроводжувалася скандуваннями "Tovare".

Cрна або не чув, або не звертав на це уваги. Луческу зберігати такий спокій до кінця матчу не вдалося. Його словесна перепалка з четвертим арбітром Андрієм Шандором закінчилася вилученням з технічної зони. Активно допомагали Мірчі Михайловичу його асистенти, а от Срна намагався заспокоїти свого наставника. Можаровський відправив хорвата на поле, а Луческу у роздягальню. Румунський фахівець залишав поле під саркастичні оплески глядачів і вигуки "шапку, шапку".

Сталося це на 75-й хвилині. А вже наприкінці матчу Гусєв офрмив "дубль". Святкуючи гол, футболіст переможно пробігся повз лавку запасних "Шахтаря". Карло Ніколіні демонстратитивно почав аплодувати футболісту, а потім побіг на кілька слів до Пінколіні. Заспокоїти помічника Луческу намагався Вукоєвич.

Перед фінальним свистком глядачі стоячи аплодували жительці міста Стрий Львівської області. Найстаріша вболівальниця "Динамо" народилася у 1927 році (рік заснування команди) і вболіває за киян близько 65 років.

Після закінчення матчу Срна привітав Сьоміна з перемогою. Шевченко дав кілька інтерв'ю журналістам. Кияни ще довго дякували вболівальникам за підтримку.

Вилучений Луческу на прес-конференцію вирішив не йти. Зате зі своїми гравцями поговорив.

"Що нам тренер сказав після матчу? Краще я вам цього не говоритиму", - сказав після матчу Срна. Капітан "гірників" відстрілявся перед журналістами за всю команду. На прощання Даріо отримав хорове привітання з днем народження і попрямував до автобуса. Все-таки, день народження — це сумне свято...

У наступному турі "Динамо" їде до Львова. Матч з "Карпатами" пройде 7 травня. Цього ж дня "Шахтар" вдома прийме донецький "Металург".

Зараз ви читаєте новину «Срна заспокоював Луческу, за "Динамо" вболівала ровесниця клубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути