Ексклюзиви
четвер, 09 грудня 2010 10:57

Срна хотів розцілувати Раца (ФОТО)
14

Фото: shakhtar.com

Донецький "Шахтар" з рахунком 2:0 обіграв португальську "Брагу" у матчі шостого туру групового раунду Ліги чемпіонів 2010/2011. Український клуб зайняв перше місце в групі Н і вперше у своїй історії вийшов до 1 / 8 фіналу найпрестижнішого клубного турніру Європи.

Тренер "гірників" Мірча Луческу вибрав на гру звичну тактику з одним чистим нападником - Луїсом Адріано. Єдиною несподіванкою можна назвати відсутність у заявці на матч форварда Едуардо. Португальці грали за аналогічною схемою з Матеусом на вістрі.

"Бразі" в цьому матчі потрібна була тільки перемога для виходу в плей-офф, і португальці першими створили небезпечний момент вже на 3-й хвилині: Алан обіграв Раца біля штрафного майданчика і відразу пробив по воротах, але прямо в руки Андрію П'ятову. Гості провели ще декілька атак, але діяли невеликими силами і успіху не досягли.

"Шахтар" поступово повернув собі ігрову ініціативу і почав організовувати свої моменти. Особливо старалися на флангах Вілліан і Даріо Срна. Хороший шанс відкрити рахунок втратив Вілліан, коли після передачі Кости запустив м'яч вище воріт із забійної позиції. В цілому перший тайм пройшов у рівній боротьбі, але з мінімальною кількістю ударів по воротах, і команди пішли на перерву з нульовою нічиєю.

Другий тайм обидва суперники почали в найвищому темпі, відповідаючи атакою на атаку. М'яч не затримувався в центрі поля, і захисникам доводилося чимало працювати, щоб відвести загрозу від своїх воріт. В останні 15 хвилин гри "Шахтар" влаштував справжній штурм воріт суперника і захист "Браги" не витримав на 78-й хвилині: Разван Рац з льоту пробив у нижній кут з лінії штрафного майданчика. Після цього голу португальці опустили руки і пропустили ще раз на 83-й хвилині. Рац промчав лівим флангом, прострілив на Адріано, і той не промахнувся по порожніх воротах.

У паралельному матчі нашої групи лондонський "Арсенал" вдома переграв белградський "Партизан" з рахунком 3:1 і з другого місця вийшов у плей-офф.

Група Н

Шахтар Україна - Брага Португалія - 2:0 (0:0, 2:0)

Голи: 1:0 - Рац (78), 2:0 - Луіс Адріано (83).

Арсенал Англія - Партизан Сербія - 3:1 (1:0, 2:1)

Голи: 1:0 - ван Персі (30, пенальті), 1:1 - Клео (52), 2:1 - Волкотт (73), 3:1 - Насрі (77).

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Срна хотів розцілувати Раца (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути