вівторок, 12 лютого 2013 14:42

Спортивну боротьбу можуть виключити з програми Олімпіади-2020

Спортивну боротьбу можуть виключити з програми Олімпіади-2020
Олімпіада-2020 може пройти без боротьби. Фото: sportonline.ua

Виконком Міжнародного олімпійського комітету (МОК) рекомендував виключити спортивну боротьбу з програми літніх Олімпійських ігор 2020 року. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на власні джерела в МОК. При цьому не повідомляється, чи всі види боротьби - греко-римська, вільна і жіноча - рекомендовані до виключення.

12 лютого члени виконкому розглянули доповідь, в якій на підставі 30 критеріїв давалася оцінка всім 26 видам спорту, що входять до програми літніх Олімпіад. Раніше ЗМІ називали основним претендентом на виключення з олімпійської програми сучасне п'ятиборство. Також називалися тхеквондо, настільний теніс і бадмінтон.

У травні 2013 року в Санкт-Петербурзі відбудеться засідання виконкому МОК, на якому буде вирішено, який вид спорту варто рекомендувати на включення в програму Ігор-2020. На включення претендують бейсбол, софтбол, карате, роликовий спорт, сквош, спортивне скелелазіння, вейкбординг та ушу. Поряд з цими видами спорту боротьба також буде претендувати на те, щоб зберегти місце на Олімпіаді.

Остаточне рішення буде прийнято на 125-й сесії МОК у Буенос-Айресі у вересні 2013 року. Тоді ж буде обрана столиця Олімпіади, на яку претендують Мадрид, Стамбул і Токіо.

На Олімпіаді 2016 року в Ріо-де-Жанейро медалі будуть розігрувати в 28 видах спорту. У програму Ігор будуть додані гольф і регбі.

Вільна і греко-римська боротьба входила в програму всіх Олімпіад, крім Ігор-1900 року в Парижі. У 2004 році на Олімпіаді в Афінах дебютувала жіноча боротьба.

Зараз ви читаєте новину «Спортивну боротьбу можуть виключити з програми Олімпіади-2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути