середа, 19 січня 2011 09:02

Спортивний суд Лозанни підтвердив довічну дискваліфікацію Олега Орєхова

Спортивний суд Лозанни підтвердив довічну дискваліфікацію Олега Орєхова

Вирок UEFA про довічну дискваліфікацію українського футбольного арбітра Олега Орєхова залишився в силі навіть після розгляду справи в Міжнародному спортивному арбітражному суді.

Лозаннський Арбітраж відхилив апеляцію рефері, про що йдеться на його сайті разом з деталями справи.

5 листопада 2009 Олег Орєхов був головним арбітром матчу Ліги Європи, в якому швейцарський "Базель" приймав болгарський ЦСКА (матч завершився перемогою господарів з рахунком 3:1).

Після розслідування, проведеного прокурором німецького міста Бохум стало відомо, що Олег Орєхов мав зв'язки із злочинною групою, яка займалася шахрайством на ставках. Зокрема стало відомо, що українському арбітру була запропонована сума в розмірі близько 50 тисяч євро за маніпулювання результатом вищевказаної зустрічі Ліги Європи.

У результаті внутрішньої перевірки, проведеної UEFA, було вирішено довічно відсторонити Олега Орєхова від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом, у зв'язку з тим, що той не дотримувався принципів лояльності і сумлінності.

Нагадаємо, що в березні 2010 року UEFA дискваліфікував Орєхова за порушення "принципів чесності і лояльності", після чого відхилив апеляцію Орєхова і лише після цього арбітр вирішив скаржитися до Лозанни.

За матеріалами Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Спортивний суд Лозанни підтвердив довічну дискваліфікацію Олега Орєхова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути