Ексклюзиви
четвер, 20 травня 2010 10:14

УЄФА відхилив апеляцію Олега Орєхова

Автор: фото: Укрінформ
  Олег Орєхов якось сказав, що готовий піти з футболу
Олег Орєхов якось сказав, що готовий піти з футболу

Апеляційний комітет Європейської футбольної федерації відхилив протест українського арбітра Олега Орєхова, 42 роки, на рішення довічно його усунути від будь-якої футбольної діяльності.

18 березня Контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА дискваліфікував довічно українського суддю. Вердикт європейських функціонерів був досить невизначеним — "після вивчення справи на підставі інформації, отриманої поліцією Німеччини в ході розслідування справи про договірні матчі і корупції".

Українського суддю визнали винним у порушенні п"ятої статті Дисциплінарного статуту УЄФА. У ній мова йде про принципи лояльності та чесності. УЄФА також підкреслив, що рішення організації ніяк не стосується розслідування, яке проводила поліція німецького міста Бохум у справі про договірні матчі.

Сам Орєхов раніше заявив "ГПУ", що готовий іти до останньої інстанції — спортивний арбітражний суд у швейцарській Лозанні. Але він не виключає будь-якого рішення і в разі чого готовий піти з футболу.

— Не отримував ніяких офіційних листів з УЄФА, — каже нам Вадим Шевченко, голова комітету арбітрів Федерації футболу України. — Треба їх дочекатися. Я можу приймати рішення тільки щодо арбітражу. Якщо там настільки жорстке формулювання, усе зрозуміло. А чи залишиться Орєхов працювати у ФФУ — це уже не в моїй компетенції.

Перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко наголошує на таємності справи.

— Якби я мав під рукою фактаж і матеріали справи, можна було б про щось говорити. А так — усі оперують тільки чутками та припущеннями. Взагалі не розумію, у чому суть справи Орєхова.


Відсудив чотири матчі Ліги Європи

Олег Орєхов почав кар"єру арбітра 1994 року. 2003-го отримав статус арбітра ФІФА. Починаючи з 2002 року, відсудив у вищому дивізіоні чемпіонату України 83 матчі. Показав 343 жовті картки і 24 червоні (в середньому — 4 картки за гру). Працює у ФФУ першим заступником голови комітету юнацького футболу.
У березні 2009-го помилився у матчі "Шахтар" — "Металіст", і його перевели до першої ліги. Але водночас продовжив судити міжнародні матчі. Цього сезону киянин працював на чотирьох матчах Ліги Європи.
Зараз ви читаєте новину «УЄФА відхилив апеляцію Олега Орєхова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути