вівторок, 30 грудня 2008 13:43

Спортивні лауреати та фотопідсумки 2008 року від "Gazeta.ua"
38

2008-й рік запам"ятався нам багатьма яскравими спортивними подіями:

Олімпійські ігри

Пекінські Олімпійські ігри принесли Україні 11 загальнокомандне місце та 27 медалей різного гатунку


Рекордсмен року - Майкл Фелпс

У 2008 році Фелпс побив рекорд іншої легенди спорту - Марка Спітца, який у 1972 виграв сім олімпійських золотих медалей. Зараз на рахунку Фелпса 14 золотих Олімпійських медалей та звання найталановитішого спортсмена сучасності.


Усейн Болт - найпопулярніший спортсмен Олімпіади-2008

Усейн Болт побив рекорд на стометрівці, пробігши дистанцію за 9.69 секунди. Останні кілька метрів ямайський спортсмен біг, вже святкуючи перемогу. Фотографії Болта на фініші обійшли весь світ і стали одними з найпопулярніших фото з Олімпіади.


Інтрига року - Повернення Віталія Кличка


Після 4-річного відпочинку Віталій Кличко повернувся в ринг. І повернувся щоб перемогти. 11 жовтня Семюель Пітер "пав на коліна" перед українським боксером.


Українські перемоги у Пекіні



В успіх українців у Пекіні не вірив ніхто. Проте з Олімпіади-2008 українці привезли 27 медалей, з яких 7 золотих, 5 срібних і 15 бронзових, що стало найбільшим досягненням за роки незалежності України.


Сюрприз року - "Металіст"

Мирон Маркевич вивів команду на якісно новий рівень, команда чудово провела першу частину Чемпіонату і по праву займає друге в турнірній таблиці місце. А в кубку УЄФА вийшла з групи з 1-го місця.


Олімпіада. Український допінг-скандал

Людмила Блонська принесла україні прикру несподіванку на олімпіаді в Пекіні. Виграну в семиборстві срібну медаль Людмилі довелося повернути - у неї в крові виявили допінг. Незабаром, для свого виправдання, вона звинуватила у всьому чоловіка, який, нібито примушував її вживати допінг. Вже в Україні Людмилу Блонську довічно дискваліфікували.


Диво російського футболу

Пітерський "Зеніт" виграв Кубок УЄФА та Суперкубок Європи


Трагедія року - смерть Максима Пашаєва

20-річний Максим Пашаєв, захисник ФК "Дніпро" та капітан молодіжної збірної України, помер 11 грудня в результаті автокатастрофи.


Подарунок року

Перед Новим роком українські біатлоністи зробили подарунок усім шанувальникам спорту вигравши Різдвяну гону (біатлон). Героями гонки стали Оксана Хвостенко та Андрій Дериземля.


Український футбольний триумф

Паралімпійська збірна України з футболу у фіналі обіграли збірну Росії та стала олімпійським чемпіоном - 2008.


                                                                                  Прогрес року

Український теніс вийшов з тіні. Одразу дві знаменних подій в цьому виді спорту приніс 2008 рік. Вперше українські спортсмени, а саме сестри Альона та Катерина  Бондаренко виграли для країни турнір з серії "Великого Шолому" - парний Australian Open, та завершили рік на 10-11 місці парного світового рейтингу.

Сергій Стаховський вперше з часів Андрія Медвєдєва виграв турнір серії АТР - йому підкорився хорватський Загреб. Востаннє українці тріумфували на турнірах такого рівня в 1997 році. Вперше в сторіччі український тенісист закінчив рік в топ-100 світового рейтингу.

"Gazeta.ua"

Фото: REUTERS, AFP, Getty Images, ФК "Днепр"

Зараз ви читаєте новину «Спортивні лауреати та фотопідсумки 2008 року від "Gazeta.ua"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути