понеділок, 18 жовтня 2021 20:50

"Сподіваюся, я не дурень" - Де Дзербі про матч проти "Реала"

"Сподіваюся, я не дурень" - Де Дзербі про матч проти "Реала"
Роберто Де Дзербі підписав контакт із "Шахтарем" на два роки. Фото: ФК "Шахтар"

Головний тренер "Шахтаря" Роберто Де Дзербі поспілкувався з журналістами перед матчем Ліги чемпіонів проти "Реала".

Наставник "гірників" налаштований на позитивний результат проти іспанського гранд.

"Як не хвилюватися перед матчем проти "Реала"? Тільки дурні не хвилюються в таких ситуаціях. Сподіваюся, я не дурень. Головне – наш прогрес, прогрес команди. Це найголовніше для "Шахтаря", це важливіше за поточні результати. Є два варіанти гри проти "Реала". Грати повністю від оборони, відмовившись від м'яча, або грати з м'ячем і використовувати володіння, зокрема для захисту. Ми маємо план на гру, це головне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розгром від "Баварії" та скандальна поразка Моуріньйо: як зіграли суперники українських клубів у єврокубках

Я не аналізував минулорічні матчі "Шахтаря" з "Реалом", не говорив з Луїшем Каштру. Звичайно, я подивився ті матчі. Але думаю, що неправильно порівнювати. Дуже багато всього змінилося і в них, і в нас за цей рік. В першу чергу, ми повинні стежити за своїм прогресом, і використовувати матчі з такими суперниками для вдосконалення свого рівня. У футболі існують поразки – не забувайте. Побачимо, як складеться завтрашній матч. Не думаю, що "Реал" завтра гратиме пасивно. Я думаю, що вони приїхали, щоб показати, на що здатні.

Я вважаю, що футболісти на полі транслюють філософію тренера. На щастя, у "Шахтарі" є достатньо технічних виконавців, які можуть реалізувати мою філософію. Але це не єдино правильний стиль. Є інша манера, є інший футбол. Як, наприклад, "Челсі", де зібрані гравці, які краще передають інший стиль.

Думаю, неправильно розкривати, хто буде грати замість Траоре. У нас є чотири варіанти: Педрінью, Дентінью, Сікан і Фернандо. Це вже хороший вибір. Звичайно, в мене вже є чіткі ідеї, але розкривати секрет не буду. Маєте 25%, щоб вгадати", – цитує тренера "Футбол 24".

Матч "Шахтар" - "Реал" відбудеться 19 жовтня на НСК "Олімпійський". Початок гри о 22:00. Звіт про гру та онлайн-трансляцію читайте на нашому сайті.

У турнірній таблиці лідирує "Шериф" із двома перемогами. "Реал" має три очки, а у "Шахтаря" один пункт та останнє місце.

Зараз ви читаєте новину «"Сподіваюся, я не дурень" - Де Дзербі про матч проти "Реала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути