субота, 07 квітня 2012 11:23

"Спартак" вимагає покарання для кривдника Диканя

"Спартак" вимагає покарання для кривдника Диканя
Кержаков потрапив коліном в обличчя Диканеві ФОТО:championat.com

Московський "Спартак" подав скаргу в Контрольно-дисциплінарну комісію РФС з проханням дискваліфікувати нападника "Зеніта" Олександра Кержакова за нанесення травми воротареві червоно-білих Андрію Диканю в матчі російської прем'єр-ліги. Про це повідомляється на офіційному сайті "Спартака".

"Спартак" наполягає на тому, що у зіткненні з Диканем Кержаков допустив "серйозне порушення правил гри", тобто "використав надмірну силу (жорстокість) проти Диканя в боротьбі за м'яч, що знаходиться в грі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спартак" продовжив контракт з Диканем

У заяві йдеться також, що арбітр матчу Максим Лаюшкін не побачив у цьому епізоді порушення з боку Кержакова, однак "Спартак" нагадує, що "КДК РФС вправі застосовувати спортивні санкції за серйозні дисциплінарні порушення, які не були помічені офіційними особами матчу".

Воротар "Спартака" Дикань отримав травму 31 березня на 51-й хвилині домашньої гри проти "Зеніта". Кержаков, який вийшов один на один з голкіпером, потрапив йому коліном в обличчя. Через 10 хвилин Дикань був замінений, а "Спартак" в підсумку поступився гостям - 1:2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Дикань буде грати в масці

З'ясувалося, що в результаті зіткнення Дикань отримав закриту черепно-мозкову травму з множинними осколковими переломами лицьового скелета і струс головного мозку. Він повинен бути прооперований у Німеччині. Сам голкіпер "Спартака" заявляв ряду ЗМІ, що, на його думку, злого умислу в діях Кержакова не було. Крім того, він сказав, що не пам'ятає самого моменту зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «"Спартак" вимагає покарання для кривдника Диканя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути