пʼятниця, 14 березня 2014 14:25

"Збережи Україну! Покажи російському Газпрому червону картку" - акція на матчі "Барселони"
11

Українці Барселони провели маніфестацію на підтримку миру в Україні на стадіоні "Камп Ноу". Увечері 12 березня на матчі Ліги чемпіонів між "Барселоною" і "Манчестер Сіті" був аншлаг. "Камп Ноу" - 100-тисячний, найбільший стадіон в Європі, а його власник ФК "Барселона" має мільйони прихильників у світі, тому українці вирішили час від часу проводити там акцію "Камп Ноу" за мир в Україні!".

До маніфестантів підходили місцеві каталонці, іспанці, які хотіли дізнатися більше правди про те, що коїться в Україні. Особливо перейнялися англійці. Одна група вболівальників навіть допомагала певний час скандувати у гучномовець: "Путін стоп", "Мир Україні", "Вчора - Грузія, сьогодні - Україна, завтра - Європа".

Також свої переживання висловили перехожі росіяни, молоді активісти із Москви, які сказали, що дуже люблять і підтримують Україну. Навіть не зважаючи на те, що їх виловлюють, б'ють, арештовують, вони все ж виходять у Москві на протести проти політики Путіна і щоби підтримати Україну.

Перед початком матчу підбігали грузини з радісними вигуками "Грузія! Слава Україні". Теж були дружні поляки, які так само попросили взяли кілька українських прапорів, аби показати свою підтримку Україні десяткам тисяч вболівальників, які приїздять на "Камп Ноу".

Серед тисячів вболівальників, які поспішали на матч, було багато небайдужих, які показували свою підтримку вигуками "Україна", а хтось з них брав з собою на гру плакати із закликами "Чемпіонат світу 2014 - так, світовій війні - ні!", "Support Ukraine", "Збережи Україну! Покажи російському Газпрому червону картку" та інші.

Газпром є офіційним спонсором Ліги чемпіонів, рекламний логотип якого з'являється на полі постійно.

На стадіоні під час гри на трибунах було багато українських прапорів, і деякі іноземці робили фотографії з ними.

Цієї неділі під час матчу "Барселони" та баскської "Осасуни" українці знову проведуть подібну акцію.

Зараз ви читаєте новину «"Збережи Україну! Покажи російському Газпрому червону картку" - акція на матчі "Барселони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути