Ексклюзиви
субота, 24 травня 2008 12:20

Сьогодні відбудеться матч збірних України і Голландії (ФОТО)

Сьогодні, 24 травня, національна збірна України з футболу проведе товариський матч з командою Голландії. Гра відбудеться у Роттердамі на стадіоні "Де Куйп". Початок матчу о 21:30.

У збірній повно новачків, і не всі один одного знають по імені і в обличчя. А ще не всі в однакових умовах - зірки Тимощук і Шевченко прибули пізніше за всіх, у четвер, напередодні вильоту, в обох були різні причини, хоча перебували обидва в одному місці - в Москві на фіналі Ліги Чемпіонів.

Вони і в колективі тримаються окремо, ще б пак, авторитет Андрія і Анатолія в команді вищий, мабуть, ніж у тренерської групи. Решта встигла швидкоруч перезнайомитися на тренуваннях у Кончі-Заспі. У літаку Голайдо і Гуменюк сиділи окремо, тихо перемовлялися, обмінювалися враженнями, що скажеш, типові дублери-дебютанти.

Тимощук і Воронін нерозлучно разом, і це звична картина. Раніше вони більшою групою існували, іще разом із Воробеєм і Бєліком, проте цих у команді немає, і це, мабуть, надовго. На їхніх місцях уже інші люди. Так, приміром, зухвало, як і на полі, серед інших Євген Селезньов. Для нього виклик до націоналки, таке враження, звичайна річ, абсолютно прогнозована.

Головний тренер збірної України з футболу Олексій Михайличенко привіз до Голландії 24 гравців, п"ять з яких - новачки: воротар Рустам Худжамов з ФК "Харків", півзахисники "Ворскли "Григорій Ярмаш і Сергій Кравченко, нападаючий Євгеній Селезньов з "Арсеналу" і Володимир Гоменюк з "Таврії". Також отримав виклик у збірну і інший кримчанин Денис Голайдо. Вперше викликав Михайличенко в свою команду і тих, хто довго не грав через травму: Євгенія Льовченка з голландського "Гронінгена" і Максима Калініченка з московського "Спартака".

Через травми в сьогоднішньому матчі не зіграють Олег Гусєв, Тарас Міхалік і Олег Допілка. З тієї ж причини гру пропускає основний голкіпер нашої команди Олександр Шовковський.

Головний тренер нашої збірної відзначав перед матчем, що результат в цій грі не такий вже й важливий, проте саме цей матч покаже, чого дійсно варта збірна України на сьогоднішній день.

Суботнім спарингом збірна Нідерландів розпочне останній етап підготовки до Євро-2008, причому багато гравців ще не забезпечили собі місце в заявці з 23 чоловік на фінальну стадію турніру.

Очікується, що після цієї гри відразу три футболісти покинуть оранжевих - воротар, захисник і хавбек. До 28 травня ван Бастену необхідно остаточно визначитися з тим, хто поїде до Австрії і Швейцарії. Разом з тим, не всі футболісти збірної Нідерландів покинули лазарет - до цих пір травмовані Робін ван Персі (стегно) і Маріо Мельхіот (пах). У дуелі з українцями навряд чи візьмуть участь Рууд ван Ністелрой, Арьєн Робен і Ян Веннегоор оф Хесселінк, оскільки всі троє приєднаються до команди лише в п"ятницю. В понеділок приїдуть Уеслі Снейдер і Едвін вандер Сар.

У заявку на Євро-2008 точно не потрапить один з двох кіперів - Хенк Тіммер або Сандер Босхкер. Опиниться за бортом команди і один захисник - очікується, що це будуть Мельхіота, Халіда Булахруза або Андре Ойера. Якщо Мельхіот набере оптимальної форми, то, швидше за все, удома залишиться Булахруз.

За три місця в середній лінії боротьбу поведуть Найджел де Йонг, Демі де Зеув, Денні Ландзаат і Орландо Енгелаар. Отже, ван Бастену доведеться поламати голову в ході дуелі з українцями.

За матеріалами ForUm, Сhampion.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відбудеться матч збірних України і Голландії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути