середа, 20 червня 2012 21:37

Щодня у харківській VIP фан-зоні з'їдали 400 кг ковбаси
7

Фото: Фото: Володимир Чистилін

У харківській VIP фан-зоні іноземні вболівальники найбільше замовляли окрошку й домашню ковбасу.

"Іноземні вболівальники дуже цікавилися вітчизняними стравами. Хоча через спеку український борщ не став популярним. Більше харчувались окрошкою, яку робили на кефірі та без квасу", - розповів Gazeta.ua шеф-повар харківської VIP фан-зони Дмитро Ковальов.

"До вподоби закордонним гостям стали вареники із картоплею та грибами. Щодня з'їдали до 60 кг картоплі, 100 кг різного виду м'яса та близько 50 літрів перших блюд. Це при тому, що в нормальному режимі пересувна кухня може без проблем нагодувати 1,5 тисячі чоловік. Але більше за все вболівальники полюбили домашню ковбасу, яку у VIP-секторі на майдані Свободи робили двох сортів: зі свинини та курятини. По 200 кг щодня обох смачних інгредієнтів ковбаси зі спеціями поїдали іноземні гості й дуже тішилися цим блюдом", - розповідає шеф-повар.

За його словами, традиційне сало замовляли лише вітчизняні та російські туристи. Іноземці так і не збагнули, що це за смакота. Їм намагалися пояснити це через знайомий європейцям "бекон", але гастрономічного порозуміння знайти не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоби привернути увагу, шведи танцюють, англійські фани співають, а українці - фотографуються на згадку

Німці більше налягали на рідні ковбаси, а голландці віддавали перевагу своєму "біттерболу" - гарячій закусці, яку роблять зі смаженої шинки, курятини чи свинини зі спеціями.

Пересувна кухня у Харкові вважається найкращою в Україні. Аналогів їй немає у країні. Крім двох поварів із Києва, до роботи залучили ще чотирьох місцевих фахівців, яких відібрали на конкурсній основі. Це кулінарне диво на колесах вже встигло зарекомендувати себе на відомих вітчизняних шоу: Ялта-ралі, Ukrainian Music Festival, Республіка Каzантип.

"Фургон із 10-ти комфортною плитою, двома фритюрницями, грилями, потужними морозильними та холодильними камерами - навіть у 35 градусну спеку дав можливість щодня працювати поварам із відкриття фан-зони до самого ранку", - говорить Ковальов.

Меню почали розробляти ще за півроку до початку чемпіонату, але особливих блюд іноземці не вимагали. М'ясо закупалось виключно харківське, але деякі артисти були вегетаріанцями, тому кухня VIP фан-зони робила також і спецзамовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна в уяві голландців — як для вас сільський Азербайджан"

"Серед напоїв поза конкуренцією серед вболівальників було світле пиво - як українських, так і іноземних марок. За ним ішли віскі та елітні коньяки, потім прості коктейлі, серед яких лідирував ром із колою", - розповів Gazeta.ua головний бармен ресторану у VIP-секторі Дмитро Мамедов.

Він зазначив, що попит на екзотичні напої був мінімальним. Голландці без проблем замовляли кілька бокалів пива за 35 грн. кожний, що вражало їх своєю дешевизною.

"Іноземці показали себе щедрими клієнтами, давали солідні чаєві, при тому, що мінімальний рахунок на барі був тризначним", - ділиться враженнями головний бармен.

Багато голландських вболівальників, побачивши кулінарну гостинність харків'ян, взагалі вирішили не розмінювати час на відвідання краєвидів міста, а більшість часу провели у фан-секторі.

Нагадаємо, збірна Нідерландів провела на Євро-2012 у Харкові всі три гри, але так і не спромоглася набрати бодай одного очка.

Зараз ви читаєте новину «Щодня у харківській VIP фан-зоні з'їдали 400 кг ковбаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути