Ексклюзиви
середа, 20 червня 2012 06:30

"Враження від України кращі, ніж нас попереджали" - фани
6

Фото: Фото: Gazeta.ua
Британці за келихом пива у фан-зоні
Головний екран фан-зони
Заповнюють анкету
Іноземці описують враження від України

Приїжджих гостей волонтери опитували про їх ставлення до України, умов проживання, сервісу. Волонтер Анастасія Хлапоніна розповідає, що всі опитані нею іноземці  (британці, шведи, бельгійці) відмітили, що враження від України у них кращі, ніж попереджали.

"Їм подобається Київ, наші люди, дружня атмосфера у фан-зоні. Лише ціни на проживання були зависокі,  - відмітили деякі фани. А от дешеве пиво їх приємно вразило. Тут його у фан-зоні достатньо, і гості не втрачають нагоди пропустити келих-другий".

Анастасія говорить, що відвідувачі столичної фан-зони привітні та веселі. "Коли я підійшла до одного британця з проханням заповнити анкету, у нього на столі стояло пиво, яке можна було відсунути і покласти аркуш для зручності. Це я  йому і запропонувала, а він  усміхнувся і сказав  "turn around" (поверніться) і заповнив анкету у мене на спині.

Інший теж пожартував - сказав , що не може писати, бо він сліпий. Я вибачилась і поспівчувала, а він сказав "I'm joking"" (я жартую)  і допоміг мені.

Знайомляться з дівчатами, музеї не шукають

Також гості часто цікавляться хорошими ресторанами, нічними клубами, магазинами. Про культурні пам'ятки не запитують. У волонтерів є спеціальні книжечки-гіди та карти з екскурсійними маршрутами. "У фан-зоні в мене ні разу не запитали ні про музеї, ні про пам'ятники", - говорить Анастасія. "Часто знайомляться з дівчатами волонтерками, розпитують, чому ми тут працюємо, обмінюються контактами".

Сувенірні лавки шукають, здебільшого, українці. Вони також питають про Фунтіка, який не втрачає й досі популярності у фан-зоні. "Коли кажеш людям,  що хряк знаходиться за туалетом – дивуються і не завжди вірять. А він, дійсно, сидить у дерев'яній клітці за одним із санвузлів біля виходу з метро "Хрещатик".

Зараз ви читаєте новину «"Враження від України кращі, ніж нас попереджали" - фани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути