понеділок, 17 серпня 2020 16:11

Що треба знати напередодні матчу "Шахтар" - "Інтер"

Що треба знати напередодні матчу "Шахтар" - "Інтер"
Антоніо Конте (ліворуч) зробив "Інтер" віцечемпіоном Італії, Луїш Каштру виграв УПЛ. Фото: sports.ru

"Шахтар" 2020-го вражає. Тренер Луїш Каштру показав, що зробив висновки після неоднозначного виступу у Лізі чемпіонів. Відтак - у Лізі Європи його команда виглядає надупевнено. Відсутність боротьби в УПЛ дозволила команді чітко розподілити сили на чемпіонат України, не "забувши" водночас обіграти "Динамо", і за кілька турів до фінішу змагань невеликими порціями відправляти гравців у нетривалі відпустки. Сам Каштру за час карантину настільки змучився за роботою, що нині виглядає надзвичайно мотивованим і точним у власних рішеннях.

"Шахтар" - не фаворит у протистоянні з "Інтером". Такий статус у протиборстві з другою командою Італії міг бути років 7 тому, коли донецький клуб був піковим, а серія "А" відверто просіла. Але команда Каштру має ненабагато менше шансів дійти до фіналу Ліги Європи. І такий розклад сил уже надає честі роботі Каштру.

Усім зрозуміло: проблеми "Шахтаря" - в обороні. Тренер "Інтера" вимагає від своїх гравців конкретики, швидко доставляти м'яч до Лукаку, а що той зробить із Кривцовим чи Бондарем – очевидно, Каштру повторить "чвертьфінальний" склад – уболівальникам "Шахтаря" навіть уявляти не хочеться. Але, за великим рахунком, інших очевидних "козирів", із врахуванням травми Санчеса, італійці не мають.

"Шахтар" - не фаворит у протистоянні з "Інтером". Такий статус у протиборстві з другою командою Італії міг бути років 7 тому, коли донецький клуб був піковим, а серія "А" відверто просіла. Але команда Каштру має ненабагато менше шансів дійти до фіналу Ліги Європи. І такий розклад сил уже надає честі роботі Каштру

Конте любить атакувати флангами, але зараз у команді немає Майкона або Дзанетті. Там Д'Амброзіо і Ешлі Янг, яким за 30 років. У центрі поля Конте не зміг "вбудувати" в гру Еріксена, тому данець задовольняється опцією посилення гри команди по її ходу. Схема у 3 захисники, можливо, незручна "Шахтареві", що показала "Аталанта", але у ній дискомфортно почувається і оборонець Мілан Шкриньяр - один з найкращих у "Інтері" 2017, 2018 і запасний у нинішньому. Натомість у "Шахтаря" дуже привабливе все, що вище захисту – хіба сліпий не побачить, що Маркос Антоніо піде шляхом Фреда або Фернандіньйо, а Алан Патрик показує свій потенціал, хоча може загубитися у швидкісній грі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" виграє Лігу Європи – Луческу

Плюс "Інтера" - Ханданович. Так, словенський воротар може порожнім поглядом супроводити м'яч у сітку своїх воріт, але це не скасовує його реакцію, а головне – уміння парирувати пенальті. Якщо до них дійде – шанси "Інтера" будуть вище.

Антоніо Конте – один із найпомітніших тренерів десятиліття. Пік його роботи – Євро-2016 та чемпіонство АПЛ-2017 з "Челсі", там він закріпив успіхи з "Ювентусом". Нині його позиції дещо впали – нав'язати боротьбу слабшому, ніж попередніх років, "Ювентусу" тренер, який заробляє €11 млн на рік, не зміг.

Але наступного сезону, враховуючи хід італійського гегемона, саме команда Конте, якщо той, звичайно, не покаже характер і не подасть у відставку, буде претендентом на скудетто номер 1. А зараз 51-річний уродженець Лечче зосереджений на виграші першого тренерського євротрофею.

Для цього йому сьогодні, у буквальному сенсі, треба зламати гру "Шахтаря".

Півфінальний матч Ліги Європи "Шахтар" - "Інтер" розпочнеться о 22:00 за Києвом, текстова трансляція на нашому сайті – о 21:00.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати напередодні матчу "Шахтар" - "Інтер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути