пʼятниця, 26 березня 2021 21:00

Що потрібно знати про наступного суперника збірної України

Що потрібно знати про наступного суперника збірної України
Темму Пуккі - головна ударна сила фінів. Фото: Gettyimages.com

28 березня збірна України в Києві зіграє проти Фінляндії у кваліфікації Кубка світу-2022. Що потрібно знати про наступного суперника команди Андрія Шевченка?

Гратимуть на Євро-2020/21. Фіни вперше у своїй історії вийшли на чемпіонат Європи. У відбірковій групі посіли 2-ге місце, пропустивши вперед Італію.

Втратили очки у 1-му матчі відбору до Кубка світу. Фінляндія не змогла перемогти вдома Боснію та Герцоговину - 2:2. Фіни пропустили першими, але потім змогли забити двічі. За 6 хв до завершення гри дозволили супернику уникнути поразки.

Тренерська команда. 56-річний Маркку Канерва працює зі збірною із 2016 року. До цього працював помічником головного тренера та наставником молодіжної команди. Загалом в системі збірних Фінляндії працює понад 15 років. Основа риса фінів – колективна, раціональна гра.

Грають у 3 центральні захисники. Фіни грають за схемою 1-5-2-1-2. В обороні грає відразу 5 захисників та 2 опорники, які працюють на руйнування. Форварди постійно міняються місцями, шукають м'яч в глибині поля та активно допомагають в обороні.

Основа риса фінів – колективна, раціональна гра

Не так давно грали проти України. У відборі до Кубка світу-2018 Україна та Фінляндія грали в одній групі. В обох матчах українці здобули важкі, мінімальні перемоги. У Харкові - 1:0, а у Гельсінкі - 2:1.

Без зірок. У команді відсутні яскраві гравці, як свого часу був Ярі Літманен чи колишній динамівець Роман Єрьоменко. Футболісти грають у місцевій лізі, чемпіонаті Норвегії, другорядних клубах Англії, Італії та Німеччини. Найбільше відомі серед всіх – Тееаму Пуккі з "Норвіча, Глен Камара з "Рейнджерс" та Лукаш Градецький з "Баєра". Останній зараз травмований.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: План Шевченка спрацював: чому Україна не програла Франції

Побудова гри. Фінляндія – раціональна команда, яка ставить результат на 1-ше місце. Гра для них не особливо важлива. Гру будуть 2-м номером через кількісний захист, швидкий перехід з оборону в атаку та "стандарти". Завдяки відмінній командній дисципліні фіни "сушать гру" та намагаються шукати помилки у захисті суперника.

Україні потрібна максимальна концентрація. Команда Шевченка – вища класом за суперника. Українцям потрібно уникнути втрат м'яч в середині поля, не дати можливість фінам швидко переходити на чужу половину поля. В атаці – максимально тиснути на суперника, використовувати високий пресинг. Важливою зброєю мають стати дальні удари та індивідуальна майстерність. Тренерський штаб збірної має відійти від варіанту гри проти Франції та побудувати більш атакувальну модель гри.

Матч Україна – Фінляндія відбудеться на НСК "Олімпійський". Початок гри о 21:45. В цей же день Франція в гостях зіграє проти Казахстану.

Після стартового туру 4 команди мають у своєму активі по одному очку. Казахстан пропускав 1-й тур.

Обслуговуватиме матч у Києві румунська бригада суддів на чолі із 36-річним Іштваном Ковачем, асистентами якого стануть Василе Флорін Марінеску і Овідіу Артеня, четвертий арбітр - Андрій Ківулете.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про наступного суперника збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути