середа, 20 лютого 2019 08:25

Що потрібно знати про матч Юнацької Ліги чемпіонів "Динамо" - "Ювентус"

Що потрібно знати про матч Юнацької Ліги чемпіонів "Динамо" - "Ювентус"
Фото : fcbarcelona.com

Сьогодні о 14 годині на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського київське "Динамо" зіграє проти туринського "Ювентуса" в рамках Юнацької Ліги чемпіонів. Переможець гри отримає путівку до 1/8 фіналу турніру.


Юнацька команда "Ювентуса" не є чемпіоном у своїй віковій категорії в Італії. В минулому сезоні команда зайняла 6 місце чемпіонаті. Після цього був так званий плей –оф, в якому 8 найкращих команд грали між собою на виліт. Тут "Ювентус" дійшов до півфіналу, де поступився майбутньому переможцю " Інтеру".


"Прімавера" "Юве" потрапила до Юнацької Ліги чемпіонів тільки завдяки участі головної команди у дорослому турнірі Ліги чемпіонів. В групі разом із " Янг Бойзом", " МЮ" та " Валенсією" юнацька команда "Ювентуса" зайняла друге місце набравши 10 очок. Переможцем групи став "МЮ", який у 6 матчах виграв 5 матчів.

"Ювентус" - не є лідером юнацького футболу в Італії


Юнацькі команди "Ювентуса" поки не на провідних ролях в Італії, як доросла. Але робиться все можливе у плані інфраструктури, селекції для покращення позиції туринського клубу.


З командою працює 44 річний Франческо Бальдіні. Це досвідчений тренер, який працював в системі "Болоньї","Роми". З 2018 року працює із "прімаверою" "Ювентуса"
Бальдіні будує власний футбол через активні фланги із підключенням захисників. Слабкою стороною юнацької команди "Ювентуса" є захисника лінії. Надійною обороною вони похвалитися не можуть.


Найбільшою зіркою команди є 17 річний іспанець Пабло Морено. Він вихованець школи "Барселони", але переїхав до Італії. Діє на позиції атакувального півзахисника. Тренер дає йому повну свободу дій. Також варто зазначити форварда 17 річних форвардів Ніколо Фіджіолі та Еліа Петреллі. Дуже надійний воротар та капітан команди 19 річний Лоренцо Лорія.

В складі "Ювентуса" також грає захисник 17 річний Микита Власенко. Він народився у Донецьку. Грав у швейцарському "Лугано". Вже звідки перейшов до школи "Ювентуса". Власенко має швейцарський паспорт. Провідної ролі в команді він не має.


Перша команда "Динамо" не була представлена в Лізі чемпіонів. Тому юнаки потрапили до цього турніру завдяки перемозі у чемпіонаті відповідного віку. Сітка до плей –офф не передбачає матчі групового турніру. Потрібно грати стикові матчі. Спочатку динамівці перемогли болгарського чемпіонату " Септемварі" 1:0 та 5:1. В наступному раунді по сумі двох матчів кияни виявилися сильнішими за бельгійський " Андерлехт" 1:1 та 2:1.


Тренує команду 43 річний Ігор Костюк. Свого часу він подавав великі сподівання із поколінням Андрія Шевченка, але так і не зміг реалізувати свою кар'єру гравця. Перейшов на тренерську роботу. Вже другий сезон працює головним тренером юнацької команди.


Головними зірками юнацької команди "Динамо" є 17 річний Вікентів Волошин та 18 річний Георгій Цітаїшвілі. Це креативні футболісти середини поля. Цітаїшвілі вже встиг зіграти за першу команду. Обом гравцям пророкують велике майбутнє. На хорошому рахунку 17 річний воротар Руслан Нещерет. Великою проблемою для Ігоря Костюка є позиції форварда.

Головним нападник 18 річний Євген Ісаєнко пропустив дуже багато восени, зараз він досі не може грати. Тому потрібно буде ставити на вістря атаки Владислава Ваната, якому тільки недавно виповнилося 17, або знову когось із півзахисників переводити в нападу, як це було восени. Можливим варіантом міг би стати Владислав Супряга із першої команди, але він також травмований. Поки не зрозуміли, чи він може грати.

Провідний форвад "Динамо" Євген Ісаєнко через травму пропустить гру


Значну роль в команді відіграють трохи старші гравці. які вже мають досвід виступів у Юнацькій Лізі чемпіонів. За квотою вони ще можуть грати на такому рівні. Лідером захисту є 20 річний Денис Попов. Важливу роль в середині поля відіграє 19 річний Сергій Булеца. Для них це вже третя Юнацька Ліга чемпіонів.


Слабким місцем команди Ігоря Костюка є фланги півзахисту. Саме із цих позицій прийшло найбільше проблем в попередніх матчіах.


Атакувальний потенціал юнацької команди "Динамо" - просто фантастичний. Якщо вони грають раціонально, на утримання – виникають проблеми. В Болгарії дуже швидко пропустили, але змогли забити 5 м'ячів у відповідь. Так само, у київському матчі проти " Андерлехта" першими пропустили у власні ворота у другому таймі, але потім змогли забити двічі. Напевно, тому варто грати просто у свою гру попри ім'я суперника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13-річного Владислава Нагрудного називають новим Шевченком

На цій стадії Юнацької Ліги Чемпіонів також зіграють: "Герта" - "ПСЖ", "Динамо" Загреб - "Локомотив","Челси - "Монако", "ПАОК"- "Тотенхем", Мідтьюлланн" - "Рома", "Сигма" - "Ліон", "Монпельє"- "Бенфіка".

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про матч Юнацької Ліги чемпіонів "Динамо" - "Ювентус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути