Ексклюзиви
понеділок, 17 січня 2022 21:00

Що потрібно знати про форварда "Ювентуса", який хоче грати за збірну України

Що потрібно знати про форварда "Ювентуса", який хоче грати за збірну України
Андрій Фірман мешкає в Італії із 2016 року. Фото: "Пресинг"

Форвард юнацької команди туринського "Ювентуса" 17-річний Андрій Фірман заявив про бажання грати за юнацьку збірну України. Фірман є уродженцем Львова. Разом із матір'ю переїхав до Італії у 2016 році. В системі "старої синьйори" виступає із 2019 року.

Футбольний скаут Алекс Великих спеціально для Gazeta.ua розповів більш детально про українського нападника.

"Безперечно, Андрій Фірман є гравцем, що заслуговує на увагу з боку юнацької збірної України. Вже зараз на своєму юнацькому рівні він показує гру, що зацікавила провідний клуб Італії - туринський "Ювентус". Клуб проявляє відповідне відношення до гравця - перевезли в Турин, оплачують йому елітну приватну школу, в якій вчився й син КріштіануРоналду, оплачує квитки додому під час відпусток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повинен допомогти Левандовсьому. Чому Шевченко очолить збірну Польщі

"Ювентус" вірить в цього гравця, не виключаю, що на нього є й плани у збірній Італії. Проте позиція самого хлопця чітка - грати лише за збірну України.

Вважаю, що саме зараз якраз влучний момент для УАФ запросити цього гравця в збірну України, тим більш у фінальній стадії Євро це якісне посилення для команди (команда 17-річних вийшла до фінальної стадії Євро свого віку в листопаді 2021 року -Gazeta.ua).

Якщо говорити про його ігрову позицію на полі, спортивні характеристики, то це гравець атаки. Він вміє грати в центрі нападу, як самостійний мобільний форвард, так й у парі з іншим нападником. В останній час тренер активно використовує Андрія й на позиції флангового півзахисника, де завдяки його швидкості й вмінню проходити суперника один в один він створює напругу для захисту суперника.

Фірман може грати на позиції форварда, або флангового гравця атаки

Фірман - це гравець лінії атаки, що вміє робити асисти, забивати, але ще й виконує велику кількість чорнової роботи. Можливо лише гру на другому поверсі поки, що не можна йому додати в актив, проте він працює над цим компонентом. Це дуже затятий хлопець.

Знаю, що "Ювентус" шукає можливість підписати гравця вже на тривалий, професійний контракт, проте поки йде процес перемовин сторін. Вважаю, що Фірман має великі шанси заграти на дорослому рівні", - сказав Алекс.

Збірна України хотіла натуралізувати оборонця клубу АПЛ "Вулверхемптон" Макса Кілмана, батьки якого мають українка походження, але Кілман мав досвід виступу за збірну Англії у футзал, тому не зміг змінити громадянство.

У 2021 році юнацька збірна України втратила форварда Еріка Шуранова із "Нюрберга". Який народився у Німеччині, але батьки емігрували з України. Шуранов вирішив виступати за німецьку "молодіжку" після двох років виступів за юнацьку команду України.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про форварда "Ювентуса", який хоче грати за збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути