Ексклюзиви
неділя, 05 жовтня 2008 13:59

Склали список найвпливовіших осіб в спорті

Склали список найвпливовіших осіб в спорті

Власник англійського футбольного клубу "Челсі" Роман Абрамович і тенісистка Марія Шарапова увійшли до списку найвпливовіших осіб на спортивному світі, опублікованого впливовим американським журналом "Бізнес вік".

Абрамович увійшов до рейтингу 2008 року під шостим, а Шарапова під 25-м номером.

Перелік на прохання видання сформували 35 спортсменів, керівників компаній, журналістів і вчених. Кожному з них було запропоновано відібрати двадцять п"ять найвпливовіших в світі спорту осіб з 300 імен.

До першої "трійки" увійшли президент ФІФА Йозеф Блаттер, президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге і бос гонок "Формула-1" Берні Екклстоун. Решта місць в першій "десятці" дісталася керівникові фірми "Адідас" Герберту Хайнеру, колишньому капітанові збірної Англії по футболу Девіду Бекхему, власникові "Челсі", футболісту англійського клубу "Манчестер Юнайтед" Кріштіану Роналду, президентові УЄФА Мішелю Платіні, тенісистові Роджеру Федереру і Харуюки Такахасі, який займає пост старшого керівника японської комунікаційної компанії "Денцу", яка контролює по всьому світу спонсорські операції, продаж телевізійних прав і ліцензій, пов"язаних з чемпіонатами світу.

У списку, який налічує імена 25 чоловік, увійшли інші знаменитості. 11-у позицію зайняв прем"єр Італії та за сумісництвом президент футбольного клубу "Мілан" Сільвіо Берлуськоні. "Зірки" гонок "Формула-1" Льюіс Хемілтон і Міхаель Шумахер (залишив спорт в 2006) - на 12 і 15-му місцях. Тренерові міланського "Інтеру" Жозе Моурінью дістався 24-й рядок.

Зараз ви читаєте новину «Склали список найвпливовіших осіб в спорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути