Ексклюзиви
середа, 02 серпня 2017 17:20

"Скажу, що Путін найкращий - мене звинуватять в єврофобії" - Берн у день матчу "Янг Бойз" - "Динамо"
38

Швейцарська преса чимало уваги приділила матчу с "Динамо"
Фото: Євген САВЧУК
"Перемогти "Динамо" є шанси, хоча це буде непросто
"Вся навантаження ляже на воротаря" Янг Бойз "
"Головне - закрити Андрія Ярмоленка"

"Головне – налаштувати себе позитивно. А перемога вона обов'язково буде. Наші виграють", - радісно каже гід української делегації в Берні Інна. В Швейцарській столиці сьогодні відбудеться матч-відповідь 3-го квалівайраунду Ліги чемпіонів між місцевим "Янг Бойз" та київським "Динамо".

На уточнююче питання, хто наші, відповідає: "Звичайно ж, "Динамо". Всі, хто народився в колишньому Радянському Союзі, для мене – свої". Сама з російського Санкт-Петербургу, в Швейцарії мешкає вже 13 років, має громадянство. Основна робота – функціональний тренер.

Після перемоги над "Грассхопером" 4:0 в "Янг Бойз" є підстави сподіватися на загальний успіх проти "Динамо". Хоча зробити це буде вкрай складно

Місцева преса приділила чимало уваги майбутньому поєдинку."Blick Sport" статтю-анонс розмістила на головній сторінці, з фотографією епізоду матчу в Києві, на якій захисник "Динамо" Микола Морозюк. Також виставила орієнтовний склад динамівців, в якому є травмований раніше Сергій Сидорчук, а ворота має захищати Максим Коваль. Автор статті вважає, що після перемоги над "Грассхопером" 4:0 в "Янг Бойз" є підстави сподіватися на загальний успіх проти "Динамо". Хоча зробити це буде вкрай складно.

Інша газета – "Berner Zeitung" – робить акцент на Андрієві Ярмоленку і необхідности закрити лідера динамівських атак. На фото – епізод, де динамівець відкриває рахунок у першому матчі. А "Der Bund" вважає, що швейцарцям необхідно буде не розсипатися в захисті, зокрема велике навантаження отримає голкіпер "Янг Бойз" Марко Вольфлі, який, скоріше за все, стоятиме в воротах.

На вулиці зустрічаємо тренера "Динамо" з фізпідготовки Віталія Кулибу в компанії з тренером воротарів Михайлом Михайловим. "Начебто з усіма все гаразд", - відповідає перший на питання про здоров'я динамівських футболістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У вас що, переліт був важкий?" - "Динамо" потренувалося перед матчем з "Янг Бойз"

Берн у день матчу жив звичайним життям. Звичайним після Дня Незалежності Швейцарії, який святкувався напередодні. Про що свідчать державні та місцеві прапори на будинках. Туристи насолоджуються архітектурними шедеврами старого міста, квітами на вікнах будинків. Це є обов'язковим для всіх мешканців. Якщо за цим не слідкувати, з людиною навіть можуть примусово розірвати договір оренди.

Майже скрізь стоять пам'ятники засновнику Берна, герцогу Бертольду V разом із символом міста – ведмедєм. За легендою тварина була першою вбита герцогом на полюванні. Вона є на гербі міста. Також у центрі Берна є вольєр, в якому мешкають живі ведмеді, за якими належним чином доглядають. А купити невеличкого ведмедика-іграшку можна майже скрізь, коштує від 8 до 10 швейцарських франків (близько 270 грн).

На вулиці зранку стоїть шалена спека, близько 30 градусів. Діти рятуються від спеки, плескаючись у фонтані, який б'є з під землі. А сам фонтан розташований поруч зі швейцарським парламентом. При цьому огорожі навколо будівлі та посиленних нарядів поліції немає.

Я сама пітерська. І якщо, наприклад, скажу, що Путін – найкращий з цього міста, мені скажуть, що я – євро фоб

Але свободу слова в країні ненав'язливо стали притискати, каже Інна. "Я сама пітерська. І якщо, наприклад, скажу, що Путін – найкращий з цього міста мені скажуть, що я – євро фоб. Зараз не можна сказати, що я за мир на всій планеті, бо можуть це розцінити, як непатриотизм до Швейцарії", - говорить вона. При цьому уникає відповіді, чи є палкою прихильницею російського президента.

На центральному годиннику міста 11.55. Годинник старовиний, з унікальним механізмом, встановлений на вежі часів середньовіччя. В цей час розпочинає свій концерт близько хвилини "оркестр" ведмедів-ляльок з різними інструментами. А потім о 12.00 кукурікає півень. Туристи масово знімають цю мінівиставу на свої гаджети.

Матч "Янґ Бойз" - "Динамо" відбудеться 2 серпня в Берні, на стадіоні "Стад де Сюїсс". Початок о 21:15, текстовий онлайн проведе сайт Gazeta.ua. Перша гра у Києві завершилася перемогою динамівців з рахунком 3:1.

"Янґ Бойз" минулого року вибив у кваліфікації Ліги чемпіонів донецький "Шахтар" (2:0, 0:2, пенальті 2:4).

Зараз ви читаєте новину «"Скажу, що Путін найкращий - мене звинуватять в єврофобії" - Берн у день матчу "Янг Бойз" - "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути