Ексклюзиви
четвер, 10 червня 2021 17:05

Скандальне рішення УЄФА: Павелко терміново вилетів до Рима

Скандальне рішення УЄФА: Павелко терміново вилетів до Рима
Гасло "Героям слава!" зображене на внутрішній стороні верху форми української збірної. Фото: facebook.com/andriy.pavelko

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко перебуває в Римі, куди терміново вилетів зранку 10 червня на перемовини з представниками УЄФА щодо футбольної форми збірної України.

Про це він повідомив у Facebook.

Лист від УЄФА із забороною гасла "Героям Слава!" УАФ отримала увечері 9 червня.

"У листі УЄФА підтверджує, що дизайн нашої форми був попередньо погоджений до кожної літери й із гаслом "Героям слава!". Це гасло вже давно є традиційним привітанням для наших уболівальників на всіх стадіонах і матчах. Воно футбольне й саме тому його затвердило УЄФА. Кілька днів тому це підтвердив і офіційний коментар європейської футбольної спілки щодо нового дизайну форми нашої збірної", - написав Павленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс президента прокоментував прокремлівське рішення УЄФА

Нагадаємо, 6 червня президент Української асоціації футболу Андрій Павелко опублікував фото нової форми збірної України. На ній зображена мапа України з обрисами анексованого РФ Криму. Ззаду під коміром є напис "Слава Україні!", а на внутрішній стороні - "Героям слава!".

10 червня УЄФА дозволило залишити на екіпіровці гасло "Слава Україні!" і мапу. Напис "Героям слава!" вимагають прибрати, оскільки в поєднанні з першим він, на думку УЄФА, має політичний підтекст. Таке рішення УЄФА ухвалила після запиту з боку Російської футбольної спілки.

Зараз ви читаєте новину «Скандальне рішення УЄФА: Павелко терміново вилетів до Рима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути