вівторок, 17 серпня 2010 18:07

Скандаліст Анелька отримав 18 матчів дискваліфікації

Скандаліст Анелька отримав 18 матчів дискваліфікації

Федерація футболу Франції (FFF) дискваліфікувала нападаючого національної команди Ніколя Анелька на 18 матчів, повідомляє AFP. Анелька покараний за участь у скандалі, який стався на чемпіонаті світу в ПАР. У перерві матчу з Мексикою він грубо образив головного тренера Раймона Доменека і був відрахований зі збірної.

Матч Франція - Мексика відбувся 17 червня, а про конфлікт між Анелька і Доменеком, стало відомо 19 числа, коли про це написала газета L'Equipe. Анелька відмовився вибачатися перед Доменеком і був відрахований. 20 червня футболісти збірної Франції бойкотували тренування.

17 серпня Федерація футболу Франції допитала у справі про скандал на ЧС-2010 Патріса Евра (він був капітаном збірної), Жеремі Тулалана та Еріка Абідаля. Крім того, на розгляд були викликані Анелька і Франк Рібері, але вони не приїхали (Рібері не відпустили з "Баварії").

У результаті Анелька отримав дискваліфікацію на 18 матчів, Евра - на п'ять матчів, Рібері - на три матчі, Тулалан - один матч. Абідаль дискваліфікації уникнув.

Після ЧС-2010 збірна Франції вже провела товариський матч з Норвегією (11 серпня) і програла з рахунком 1:2. На цю гру новий головний тренер Лоран Блан не викликав жодного учасника ЧС-2010. Чи піде матч з Норвегією в залік дискваліфікації футболістів, не уточнюється.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Скандаліст Анелька отримав 18 матчів дискваліфікації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути