субота, 26 грудня 2009 11:58

Син Юрія Калитвинцева приєднається до основи "Динамо"

Син Юрія Калитвинцева приєднається до основи "Динамо"

Не встиг відбутися трансфер Олександра Алієва, як на горизонті з"явився новий претендент на роль футболіста, який буде "робити гру" "Динамо".

Це Владислав Калитвинцев, син Юрія Калитвинцева. Незважаючи на те, що 4 січня йому виповниться лише 17 років, Валерій Газзаєв 15 січня бере його на перший збір основи "Динамо" в Ізраїль.

"Мабуть з генами передалося?" - Запитали журналісти у Калитвинцева-старшого.

"Може, по юрам, - з гумором відповів він. - Так, як і у мене, у нього гарна ліва нога. Удар? Може, в когось підгледів, може, й справді з генами передалося. Але майже в усьому іншому ми різні. Якщо права нога у мене була, як кажуть, для ходьби, то у сина вона - робоча. Він вищий, "сухіший", швидший".

"А пас його як оцінюєте?" - запитали в Юрія, який славився своєю феноменальною передачею. "На п"ятірочку, - відповів батько. - І взагалі, як на мене, у нього перспектив зараз більше, ніж у мене, коли я був у тому віці. Як їх реалізувати? Треба виконувати те, що вимагає тренер. На сьогоднішній день цього достатньо для зростання".

На позиції свого батька - центрального півзахисника - Калитвинцев-молодший грає в юнацькій збірній. "Сина чекає перший, ознайомчий збір з основою "Динамо". Він принесе користь, навіть якщо син після цього рік не буде туди потрапляти", - відповів на питання про шанси Влада закріпитися в першій команді Юрій Миколайович.

Відзначимо, що слідом за Владом Калитвинцевим до основи "Динамо" підбираються діти інших зірок команди. Якщо для сина Олександра Шовковського - теж Влада, який намагався спробувати себе в якості голкіпера, заняття в школі "Динамо" тривали недовго, і він не став пов"язувати себе з профіфутболом, то, наприклад, Сергій Шматоваленко-молодший у неповні двадцять грає в дублі 13-разових чемпіонів України.

Крім того, по шляху батьків пішли Олександр Олександрович Головко (14 років), Андрій Андрійович Гусін (13) та Дмитро Сергійович Ребров (10). Останній, можливо, як і 16-річний Калитвинцев, із часом потрапить до команди свого батька, який зараз працює помічником наставника дубля "Динамо".

Сегодня | Спорт

Зараз ви читаєте новину «Син Юрія Калитвинцева приєднається до основи "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути