субота, 12 травня 2012 11:52

"Сезон провальний" - Шовковський про "Динамо"

"Сезон провальний" - Шовковський про "Динамо"
Шовковський пропустить Євро-2012 ФОТО: fcdynamo.kiev.ua

Капітан київського "Динамо" Олександр Шовковський назвав цей сезон провальним для своєї команди. В останньому матчі чемпіонату кияни на "Олімпійському" зіграли внічию з "Таврією" — 1:1. За підсумками першості країни "Динамо" фінішувало на другому місці. Чемпіоном утретє поспіль став донецький "Шахтар".

Голкіпер прийшов на стадіон підтримати команду. Нещодавно він повернувся з Німеччини, де його прооперували. Шовковський травмувався у матчі з "Волинню" у Луцьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Душею я буду зі збірною України" — Шовковський

"Сезон провальний, - каже Олександр після матчу. - Зараз ніхто нічого не робитиме. Потрібно виважено проаналізувати все, що відбулось цього сезону, оцінити дії команди, подивитися, що вийшло, а що ні, звернути увагу на такі моменти, як відсутність дисципліни, характеру та лідерів, які б могли взяти гру на себе під час матчу при тих чи інших обставинах. Є багато моментів, на які варто звернути увагу як президенту так і наставнику команди."

Шовковський уточнив, що у "Динамо" не вистачає лідера на футбольному полі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Через кілька днів Шовковському знімуть шви" - лікар "Динамо"

"Можна купити будь-якого гравця, але не факт, що він стане лідером".

Олександр оцінив гру Максима Коваля. У матчі із "Таврією" голкіпер отримав червону картку у першому таймі. Місце у воротах зайняв Артем Кічак.

"Максим добре відіграв той час, який провів на футбольному полі. Що стосується епізоду з карточкою, то у нього було два варіанти - виходити або залишатися на місці. Коваль сіпнувся, потім зупинився і таки вийшов з воріт. Це зіграло з ним злий жарт, так само як і з командою. Це все досвід, який у такому юному віці набути неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шовковського успішно прооперували

Потрібно набити шишки і зробити свої помилки. Після цього розумієш, що потрібно діяти до кінця, навіть якщо рішення неправильне. З часом вміння швидко приймати рішення прийде. Ми працюємо над цим в тренувальному процесі і Максим відчутно додав за той час, що перебуває в команді. У нього велике майбутнє, а все залежить від того, наскільки він зможе реалізувати свій потенціал."

Коваль потрапив у розширений список Блохіна на Євро-2012.

"Свою думку я залишу при собі. Є головний тренер я не хочу ставити під сумнів його вибір. Він потрапив у складну ситуацію, коли три голкіпери, які протягом останніх років були в обоймі збірної, вилетіли. Тепер йому потрібно шукати альтернативні варіанти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шовковський не зіграє на Євро-2012

Ми спілкувалися до і після операції. Він запропонував поїхати мені разом з командою у Туреччину, але я відмовився. Збірна буде готуватися. Для чого їм зайвий тягар?"

Нагадаємо, відновлення Шовковського займе близько трьох місяців.

Зараз ви читаєте новину «"Сезон провальний" - Шовковський про "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути