Ексклюзиви
четвер, 15 травня 2014 00:50

"Севілья" виграла Лігу Європи, обігравши "Бенфіку" в серії пенальті

"Севілья" виграла Лігу Європи, обігравши "Бенфіку" в серії пенальті
Фото: reuters.com

У Турині завершився фінальний матч Ліги Європи УЄФА. Зустрічалися португальська "Бенфіка" та іспанська "Севілья". Основний і додатковий час зустрічі завершився безгольовою нічиєю , а в серії пенальті удача виявилася на боці "Севільї".

Перші хвилини зустрічі пройшли в рівній боротьбі. "Севілья" намагалася атакувати через Карлоса Бакка, а "орли" намагалися починати атаки максимально обережно. Героєм стартового відрізка став сербський легіонер "Бенфіки" Міралем Сулеймані. Він протягом двох хвилин заробив для захисників "Севільї" дві жовтих картки. Після другого фолу "Бенфіка" створила свій перший момент: Гарай першим опинився біля воріт Бету, але захисник встиг заблокувати удар захисника португальської команди в ближній кут.

Однак по ходу першого тайму темп гри впав до мінімального, і до реальних погроз біля воріт Облака і Бету справа не доходила. "Бенфіка" в компенсований до першого тайму час ледь не спіймала суперника на самозаспокоєння. Двічі гравці "орлів" виявлялися наодинці з Бету, причому обидва рази - після помилок гравців іспанської команди, і двічі ці гравці самі виправляли допущені промахи. Спочатку Бету, який не вийшов на м'яч, запущений в штрафний верхом, був змушений рятувати команду після спритного удару Максі в дотик. Потім Фасіо виправився, вибивши м'яч з-під ніг Ніколаса Гайтана.

Другий тайм почався оглушливо для "Севільї": провал в обороні привів до виходу три в два, Максі Перейра віддав класний пас на Ліму, який бив повз Бету напевно - м'яч з воріт виніс Ніко Пареха. У виниклому пожежу біля воріт "Севільї" гравці "Бенфіки" ще двічі били з центру штрафного, але обидва раз м'яч на себе брали захисники іспанської команди. "Севілья" відповіла ідеальним за часом пасом Ракитича на Реєса, який зловив "Бенфіку" на виконанні штучного офсайду - Луїзао у відчайдушному підкаті встиг перешкодити Рейесу точний удар в дальній кут.

Гра в цілому розкрилася - кілька разів захисники обох команд в останній момент переривали атаки суперників, а коли захисники "Бенфіки" провалилися - потужний удар Рейса у верхній кут з меж штрафного відбив Облак. Ближче до кінця основного часу "Бенфіка" заграла впевненіше, проте виражалося це тільки в тиску , але не в моментах біля воріт Бету . Єдиний реальний шанс у другій половині тайму упустив Гарай: Бету не зумів перехопити подачу з флангу, Гарай бив у порожній кут, але влучив вище воріт. У другому таймі команди створили велику кількість моментів, але рахунок так і не відкрили, перевівши гру в овертайм. У додатковій тридцятихвилинці голів забито не було. А от у серії пенальті гору взяли футболісти "Севільї".

Ліга Європи. Фінал

Севілья (Севілья, Іспанія) - Бенфіка (Лісабон, Португалія) - 0:0 (4:2)

Попередження: Фасіо , 11 ; Морено , 13 ; Коке , 98 - Сікейра , 30 ; Алмейда , 100 .

Зараз ви читаєте новину «"Севілья" виграла Лігу Європи, обігравши "Бенфіку" в серії пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути