субота, 04 липня 2009 11:13

Шевченко зіграв за молодіжну збірну Казахстану

Шевченко зіграв за молодіжну збірну Казахстану

Вчора, 3 липня, в Астані пройшло відкриття нового футбольного стадіону. Подію приурочили до 11-х роковин проголошення міста столицею Казахстану.

30-тисячна арена сріблястого кольору зовні схожа на величезну літаючу тарілку особливо коли розсувний дах закритий. Стадіону вирішили дати ім"я легендарного казахського борця першої половини ХХ століття Кажимукана Мунайтпасова.

У матчі відкриття нового стадіону місцевий "Локомотив" Сергія Юрана з Єгором Тітовим, Андрієм Тихоновим та Максимом Шацьких у складі зустрівся при переповнених трибунах з молодіжною збірною Казахстану.

На штучний газон команди вивів знаменитий італійський рефері П"єрлуїджі Колліна, а перший символічний удар по м"ячу наніс президент країни Нурсултан Назарбаєв.

У складі молодіжки з перших хвилин на поле вийшли форвард "Челсі" і збірної України Андрій Шевченко і захисник "Мілана" і збірної Грузії Каха Каладзе, а за "Локо" грали бронзові призери ЧС-2002 у складі збірної Туреччини Хакан Шукюр і Хасан Шаш.

Останній прийняв участь в гольовій атаці, віддавши пас Тітову, екс-спартаківець перевів м"яч Максиму Шацьких, який і забив перший історичний гол на стадіоні "Кажимукан". Каладзе і Шевченко, відігравши 13 хвилин, були замінені під гучні оплески. Через дві хвилини овацій нагородили і обидвох турків.

В ході матчу кореспондент "СЭ" поставив декілька питань володареві "Золотого мяча"-2004 Шевченку.

- Як швидко ви погодилися на приїзд на це свято?

- У мене в Казахстані є друзі, я дуже тепло ставлюся до цієї країни. Як тільки отримав запрошення, без роздумів відправився в дорогу, що зайняла з островів Карибського басейну п"ятнадцять годин.

- Вперше в Астані?

- Так. І місто справило незабутні враження. Я в захваті.

- А як вам новий стадіон?

- Прекрасна сучасна споруда. Побудовано все дуже добротно. Знаю від друзів, що зараз у вас можуть прийти у футбол серйозні люди і підняти рівень чемпіонату за рахунок приїзду сильних виконавців.

- В якій команді продовжите футбольну кар"єру?

- Поки я гравець "Челсі".

Зараз ви читаєте новину «Шевченко зіграв за молодіжну збірну Казахстану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути