понеділок, 28 серпня 2017 13:50

Шевченко прокоментував виклик гравців і розповів, чого чекає від Луческу

Шевченко прокоментував виклик гравців і розповів, чого чекає від Луческу
Шевченко: "На позиції нападника у нас практично немає конкуренції". Фото: ffu.org.ua

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко в ефірі програми "Великий футбол" розповів про кадрову ситуацію і виклик футболістів на найближчі поєдинки відбору на КС-2018 проти Туреччини та Ісландії.

Наставник збірної України викликав 26 виконавців на найближчі ігри відбору. Як і раніше найбільш вразливою для Шевченка залишається позиція центрфорварда. Разом із тим, тренер також звернув увагу і на відсутність у першому матчі дискваліфікованого захисника Ярослава Ракицького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не думаю, що Луческу досягне у збірній Туреччини кращих результатів, ніж його попередник" - експерт

"Всі ті ж складності в нас. "Динамо" провело більше матчів, а в "Шахтаря" був кращий графік. У нас є проблеми на позиціях правого захисника і нападника, але не дивлячись на це вірю в колектив і в хлопців. Важливо, щоб у майбутніх матчах лідери взяли на себе відповідальність", - сказав Андрій Шевченко.

"Будемо сподіватися, що ці лідери в нас є. Вони повинні проявити себе на полі і в потрібний момент забезпечити результат, а тренерський склад зробить все, щоб команда була підготовлена, ми все розповімо і покажемо. У нас є багато інформації по Туреччині, вже з ними грали, і я вважаю, що це була вдала гра. Розберемо все, а час для підготовки у нас є".

"Втратили трохи в першому пасі, який є в Ракицького. Він дуже добре грає в створенні, але у нас є достатньо гравців, які його замінять. Важливо, що всі здорові".

При цьому Андрій Шевченко задоволений, що півзахисник Євген Коноплянка отримує ігрову практику в "Шальке" з приходом нового наставника Доменіко Тедеско. Саме через відсутність гри Шевченко не викликав іншого екс-футболіста "Дніпра" - Євгена Селезньова.

"Є гравці, які отримали достатньо ігрової практики. Той же Коноплянка непогано виглядає в "Шальке". Є дуже багато позитивних моментів, але найголовніше, що хлопці чекають цього матчу і налаштовані. Потрібно психологічно добре підготуватися і не боятися.

На позиції нападника у нас практично немає конкуренції, тому важливо, щоб футболісти грали. Я розмовляв із Селезньовим і сказав, що йому потрібно вирішити свої проблеми в клубі. Не знаю, переходить він чи ні. Пояснив йому, що мені потрібно, щоб він грав. Поки Селезньов не виходив на поле, тому його в списку немає. Викликали Кравця і Бесєдіна, які не грають стабільно в своїх клубах. В останньому матчі вони вийшли і забили по м'ячу, тому віддали перевагу їм".

Головний тренер синьо-жовтих торкнувся варіанту із запрошенням Артема Мілевського, який нині виступає в брестському "Динамо". Шевченко готовий розглянути його, однак для цього нападаючому необхідно продовжити грати в тому ж дусі: в семи поєдинках футболіст забив 3 м'ячі.

"Мілевський? У нас певний склад гравців, які зіграні, яких ми дивилися і підключали. Бажаю Артему удачі, нехай він прогресує і грає, а потім будемо дивитися".

Розповів також наставник збірної України і про майбутнє протистояння з Мірчею Луческу, який влітку очолив Туреччину.

"Звичайно, Луческу досвідчений тренер і добре знає український футбол, але це має бути подвійна мотивація для гравців "Шахтаря" зіграти проти свого колишнього тренера і обіграти його. Я сподіваюся на цю підвищену мотивацію. За кілька днів Луческу буде важко щось зробити, але знаю, що він добре мотивує, хоча мотивація тут особливо й не потрібна. Всі розуміють важливість цієї гри".

За кілька днів Луческу буде важко щось зробити, але він добре мотивує

"Щоб продовжувати далі розраховувати на якесь місце, і нам, і Туреччині потрібна перемога. Луческу добре знає українських футболістів, але ми підготуємо футболістів на тому рівні, на якому вони повинні будуть обіграти турків".

З приходом на пост головного тренера збірної Туреччини Мірчі Луческу також повернувся до національної команду і Арда Туран. Однак Шевченко не впевнений, що місце хавбека "Барселони" гарантовано в основі турецької збірної.

"У збірної Туреччини досить хороших виконавців, тому подивимося, наскільки Туран буде важливим для них і чи довірить Луческу йому грати. Викликати гравця - це не означає довірити йому місце в складі. Думаю, в Луческу досить проблем, які він повинен буде вирішувати по ходу збору і при підготовці. Вже ближче до матчу до нас дійде інформація, в якому складі вони приблизно гратимуть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніколи не зможу стати таким, як Роналду і Мессі" - зірка, яку Луческу повернув до збірної Туреччини

Наостанок, Шевченко зазначив, що від результату проти Туреччини багато що залежить в контексті турнірної боротьби. У разі втрати очок вдома шанси України на вихід до фінальної частини КС-2018 стають набагато нижчими.

"Матч із Туреччиною дуже важливий, адже вже далі будемо розуміти, є у нас шанси боротися чи ні. Важливо виграти перший поєдинок і з хорошим настроєм вже їхати до Ісландії. Треба показувати хороший, видовищний і комбінований футбол, а якщо нам вдасться це зробити на полі, то ми обіграємо суперника".

Українська збірна у вересні проведе два поєдинки в рамках відбору на КС-2018. 2 вересня синьо-жовті зіграють у Харкові проти Туреччини, а 5-го проведуть виїзну зустріч проти Ісландії.

Після шести турів відбору наша команда за додатковими показниками поступається саме Туреччині, перебуваючи на 4-му місці. У команд по 11 очок. Лідирує збірна Хорватії, на другому місці Ісландія - по 13 очок.

Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію матчів. Прямий ефір на каналі "Україна".

Зараз ви читаєте новину «Шевченко прокоментував виклик гравців і розповів, чого чекає від Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути