четвер, 03 серпня 2017 23:24

"Не думаю, що Луческу досягне у збірній Туреччини кращих результатів, ніж його попередник" - експерт

"Не думаю, що Луческу досягне у збірній Туреччини кращих результатів, ніж його попередник" - експерт
"Мірча Луческу відмінно знає збірну України" - Олег Федорчук

Футбольний тренер Олег Федорчук не вважає, що призначення Мірчі Луческу головним тренером збірної Туреччини може кардинально вплинути на ситуацію в групі, де грає збірна України.

"Тренер може зробити із "хорошиста" відмінника, але ніколи не зробить із двієчника того ж таки відмінника. Не думаю, що Луческу видасть кращий результат, ніж його попередник Фатіх Терім, найкращий тренер Туреччини. Головна умова роботи тренера збірної – наявність талановитого покоління гравців.

Це дуже гарно видно на прикладі збірної Голландії. Останнім часом її тренувала купа різноманітних наставників. І жоден не досяг результату. А чому? Бо немає талановитого покоління гравців.

Те саме зі збірною Румунії. Коли були таланти, ця команда гарно грала під керівництвом будь-якого тренера. А зараз талантів нема й немає результату. Збірна Туреччини – складна команда. Тиск уболівальників на неї – дуже великий. Чи впорається Луческу? Важко сказати.

Збірна Туреччини – складна команда. Тиск уболівальників на неї – дуже великий

Інша річ, що румунський фахівець відмінно знає нашу команду. А з 50-60% гравців він працював у клубі. Однак це палиця з двома кінцями. Футбол, у який грає Луческу, дуже добре знайомий наставникам нашої збірної. Солідний вік румуна теж нічого не говорить. Він перебуває у гарній фізичній формі.

Але, якщо підсумовувати сказане, я не думаю, що призначення колишнього тренера "Шахтаря" абсолютно вдалий хід турецької федерації".

Збірна України зіграє зі збірною Туреччини в рамках відбору до Кубка світу 2018. Матч відбудеться 2 вересня в Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Містер залишається з "Шахтарем" у найскладніший період: Луческу виповнилося 70 років

Мірча Луческу тренував збірну Румунії у відборі на Євро-1984. Вона пробилася до фінальної частини, обійшовши Італію, чемпіонів світу. Там посіла останнє місце. Після того румун не працював у національних командах. Хоча наприкінці 2009 року тодішній президент Федерації футболу України Григорій Суркіс пропонував Луческу прийняти нашу збірну, одночасно очолюючи "Шахтар". Тренер був не проти, але на такий варіант не погодився власник "Шахтаря" Рінат Ахметов.

Зараз ви читаєте новину «"Не думаю, що Луческу досягне у збірній Туреччини кращих результатів, ніж його попередник" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути