Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2012 17:08

"Шевченко - не Гвардіола, але дай Бог, щоб все вийшло" - Нагорняк

"Шевченко - не Гвардіола, але дай Бог, щоб все вийшло" - Нагорняк
Нагорняк: "Краще Шевченко, ніж іноземець". Фото: fanat.ua

Екс-форвард збірної України Сергій Нагорняк прокоментував для Gazeta.ua рішення Анатолія Конькова запросити на посаду головного тренера національної команди Андрія Шевченка.

- (Після паузи) Гм... якщо це так, то, чесно кажучи, складно зрозуміти сенс такого рішення. Так, він харизматична особистість, але в нього зовсім немає тренерського досвіду. Але раз ФФУ прийняла таке рішення, вона також повинна нести за це відповідальність. Разом з тим, завжди потрібно з чогось починати.

- "З чогось починати" в національній збірній?

- Звичайно, в більшості випадків це - стеля тренерської кар'єри. Ідеальним варіантом для збірної був би зараз Маркевич, але його не відпускають.

Разом з тим, після провальних ігор з Молдавією і Чорногорією в федерації, напевно чудово розуміють, що навіть за друге місце в групі зачепитися буде вкрай проблематично. Про перше і говорити не доводиться - це просто нереально. І, можливо, тому вирішили пожертвувати нинішнім відбірковим циклом, але дати Андрію обтесатися. Якщо, звичайно, він погодиться.

- Коментуючи своє рішення, Анатолій Коньков навів приклад Гвардіоли, якого колись ніхто не знав як тренера і який за пару років досяг блискучих результатів. Наскільки доречно таке порівняння по відношенню до Шевченка?

- Думаю, не варто проводити такі паралелі. Адже Гвардіола не став тренером відразу. Він в "Барселоні", що називається, з пелюшок. Пройшов дитячу школу і далі по наростаючій. У Андрія такого досвіду немає. Але відповідь на всі питання дасть тільки результат. У будь-якому випадку, я завжди був проти запрошення іноземних спеціалістів. Як на мене, то варіант з Шевченком більш привабливий. Можливо, що все буде нормально з урахуванням лідерських якостей Андрія і того, що він багато років жив за кордоном і грав в топ-клубах Європи, а значить ментально ближчий до європейського футболу.

- Після провалу на парламентських виборах Шевченко заявив, що залишається в політиці. Наскільки реально буде поєднувати політичну діяльність з тренерською?

- Наскільки це реально, ми бачили на прикладі Блохіна. Те ж саме Шевченко - йому ця політика сто років снилася. Така людина, як він повинна займатися футболом. І Андрій це чудово розуміє. У всякому разі, я песимістично ставлюся до його політичних завзятть.

- Чи дозволить настільки молодий вік зберегти необхідну дистанцію у відносинах тренера і гравця, адже ще зовсім недавно Шевченко бігав з ними по полю?

- З урахуванням якостей Андрія проблем тут не бачу. Дай Бог, щоб у нього все вийшло.

Зараз ви читаєте новину «"Шевченко - не Гвардіола, але дай Бог, щоб все вийшло" - Нагорняк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути