Ексклюзиви
субота, 25 березня 2017 12:12

Шевченко і Тассотті підписали збірній України вирок ще до стартового свистка

Шевченко і Тассотті підписали збірній України вирок ще до стартового свистка
Олександр Кучер - головний винуватець гола у ворота збірної України. Фото: ua-football.com

Матч Хорватія – Україна підштовхнув до двох висновків. Перший – усі наші футболісти перетворюються на сіру масу. Без винятку. Медіакоординатори збірної виконують титанічну роботу, завдяки якій можна відстежувати кожний крок підопічних Шевченка. Вони дійсно працюють. І наші футболісти теж. А хотілося, щоб грали. Принаймні таку мету постійно озвучує нинішній головний тренер команди.

Тому єдиний реально голевий момент був створений не власними зусиллями, а через помилку Субашича на виході. Хорватський голкіпер, до речі, помітно нервував. Але ми були настільки безпорадними в атаці, що не змогли цим скористатися. Оборонний мур господарів звів не воротар, а Домагой Віда: динамівець провів колосальний за енергетикою матч.

Другий висновок – футбол був абсолютно сухим. Хорватам не знадобилося докладати надзусиль, аби здобути три очки. Вони епізодично виблискували індивідуальною майстерністю. Це допомогло відкрити рахунок до перерви, а після неї раціонально зіграти по ньому. Логіка зрозуміла: у всіх "картатих" зірок попереду вирішальна частина клубного сезону. Модрич з "Реалом" спробує зробити те, що ще нікому не вдавалося – виграти Лігу чемпіонів вдруге поспіль. А Ракітич та Манджукич – завадити цьому.

Коваленко провалив матч очікувано. Його поставили не на свою позицію

Не варто переоцінювати гру Матвієнка. Беззаперечно те, що він додав у атакувальних друготаймових діях, як і Коноплянка, просто від Євгена чекали (чи уже ні?) більшого. Але в першому таймі саме на лівому фланзі оборони у нас "сквозило". І це ще за господарів не грав Врсалько, а Брозович – не лінійний фланговий гравець, на відміну від Перишича та П'яци. Вистачило зусиль Модрича, який зміщувався туди для створення тиску – хоча де він його не створював? Нічого дивного: у "Реалі" капітан хорватів також грає правого півсереднього.

Коваленко провалив матч очікувано. Його поставили не на свою позицію. Віктор – типовий атакувальний півзахисник. Не диспетчер, а людина, яка уміє оцінювати ситуацію і правильно рухатися для виходу на ударну позицію. Але його засунули в глибину поля, дали наказ розпочинати атаки. Даремно. Наша сила у флангах, і коли Ярмоленко прорвав Піварича на восьмій хвилині, увірватися під діагональну передачу було нікому.

Ми п'ятий матч малоефективні в атаці за розіграшу стандартних ситуацій. Зате учора нічого особливого після них не дали створити і супернику. Вчора в повітряній боротьбі переважали команди, що захищаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко прокоментував свою першу поразку в кар'єрі тренера

Хід із виходом Бесєдіна себе не виправдав, але тільки тому, що динамівець не встиг за 10 відведених хвилин "засвітитися". Зате Селезньов себе проявив ще навіть тоді, коли гра не набула сприятливого для нього характеру: позиційні атаки гості спробували ладнати тільки у останні 15 хвилин поєдинку. Але "Цар" був помітним і до цього. Інша річ, що футбольного обдарування Селезньова замало, аби самотужки вплинути на несприятливу ситуацію.

Шевченко прагне виходити з оборони через пас, не бити м'яч, аби куди. Кучер у цьому точно помічник? Тренерський штаб точно переглядає минулі матчі збірної?

А вирок на "Максимірі" Шевченко і Тассотті підписали собі ще до стартового свистка. Тоді, коли вирішили випустити у стартовому складі Олександра "Катастрофу" Кучера. Я уже не буду говорити про оборонні навички гравця – їх ще раз показав Калінич. Просто питання: Шевченко прагне виходити з оборони через пас, не бити м'яч, аби куди. Кучер у цьому точно помічник? Тренерський штаб точно переглядає минулі матчі збірної?

У відбірковому турнірі Кубку світу-2018 зіграно п'ять турів - половина змагальної програми у групі. Лідирує Хорватія - 13 очок. 10 - у Ісландії. По 8 мають Україна і Туреччина. Наступний ігровий день - 11 червня, неділя: Фінляндія - Україна, Ісландія - Хорватія, Косово - Туреччина.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко і Тассотті підписали збірній України вирок ще до стартового свистка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути