пʼятниця, 18 травня 2007 19:43

Шевченко хоче і далі грати у "Челсі"

 

Нападник збірної України та лондонського "Челсі" Андрій Шевченко, 30 років, відповів на запитання "Newsweek", інформує www.football.ua.

Оцінка сезону, який фінішує:

- Я вважаю, що в цілому ми непогано провели сезон – як в чемпіонаті, так і в Лізі чемпіонів. Просто зовсім трохи не вистачило для того, щоб провести приголомшливий сезон. Можливо, ми просто не розрахували власні сили на кінець сезону. Всяке буває – футболісти зазвичай до цього відносяться спокійніше, ніж журналісти. Ми програли гідно.

Про надію врятувати сезон:

- Сезон ще не закінчений. Ми повинні здолати "Манчестер Юнайтед" у фіналі Кубка Англії. У будь-якому випадку, я не думаю, що нам дорікнуть. Ми демонстрували хорошу гру, яка подобалася нашим уболівальникам. Просто дуже складний сезон видався. На одному диханні впродовж всього сезону важко демонструвати хороший футбол".

Про невдачі в матчах з "Болтоном" і "Ліверпулем":

- Про матч з "Болтоном" не знаю, що і сказати. Це був не краща моя гра у складі "синіх". У перерві мене замінили – і це було правильне рішення тренера. А потім ми, ведучи 2:1, пропустили гол – в якийсь момент наша оборона розслабилася, допустила дурну помилку. Як показали подальші події, ця помилка була фатальною.

З "Ліверпулем" ми не заслуговували поразки. Я тоді вже був травмований і дивився гру з трибун "Енфілд Роуд". Ми ні в чому не поступалися мерсисайдцям. А в окремих ігрових моментах і перевершували. Але чогось довели всі до пенальті. А це лотерея – і "Ліверпуль" просто витягнув вдалий квиток. Образливо – "Ліверпуль" знову виграв у "Челсі" у півфіналі Ліги. Особливо образливо це дивитися з трибуни.

Про епідемію травм в "Челсі":

- Це, напевно, і стало однією з головних причин наших невдач. Найсерйозніше це відбилося на обороні. Що тільки коштувала відсутність Джона Тері, який є символом клубу, стовпом захисту. По суті, є дві головні причини наших поразок: проблеми із захистом і фізичним станом команди.

Про частку провини Моуріньо:

- Не помиляється, як відомо, тільки той, хто нічого не робить. Моуріньо робить. І він відмінний тренер.

Про можливу відставку Моріньо у разі поразки у фіналі Кубка Англії:

- Таке питання, яке ви мені задали, вирішує не футболіст, а керівництво клубу. Особисто я вважаю, що Моуріньо за короткий строк зробив з "Челсі" колектив, який в змозі вирішувати великі задачі. Так, цього сезону нам не пощастило. Потрібно працювати над своїми помилками. Жозе вже зараз добився чималого з "Челсі", уболівальники його обожнюють, його підтримують гравці клубу, зокрема, і я. Мені дуже б хотілося, щоб Моуріньо залишився з "Челсі".

Про те, що Шевченко рекомендував запросити в "Челсі" Карло Анчелотті:

- Ну ось! Ви знову узялися за старе? Нікому нічого я не рекомендував. Все це лише плід фантазій журналістів. Моя справа не радити, а грати у футбол. Мені вже набридло повторювати одне і те ж. Але я це зроблю. Отже: я вважаю, що Моуріньо – ідеальний тренер для "Челіи". На даний момент я не можу назвати жодного тренера, який би так відносився до своєї справи, як Моуріньо в "Челсі". Анчелотті – також хороший фахівець, але він тренує "Мілан", і небезуспішно.

Про невдачі "Челси" на тлі виходу "Мілана" у фінал Ліги чемпіонів:

- Ну я ж переходив в "Челсі" не на один сезон, правильно? Упевнений, у "Челсі" найбільш значущі перемоги ще попереду. І я дуже радий за свій колишній клуб. Вони показали дійсно чудовий футбол. Адже всі вважали фаворитом півфіналу "Манчестер Юнайтед". А "Мілан" просто прекрасно стратегічно розрахував свої сили на протистояння з двох матчів. "Мілан" дуже чуйний, живий організм; він уміє тримати удар, коли треба – може підвищити темп гри до максимуму, добивається потрібного результату. Але головне, звичайно, в таких матчах – це досвід. Коли Мальдіні провів свій перший міжнародний матч, Руні ще на світі не було! Ну і не можу не відзначити дії свого друга, бразильського півзахисника "Мілана" Кака. Саме завдяки його діям на полі "Мілан" дійшов до фіналу.

Про шанси "Мілана" виграти Лігу чемпіонів:

- Не знаю. З мене поганий прогнозист, даруйте. Поза всяких сумнівів, "Мілан" після феєричної перемоги над "Манчестер Юнайтед" виглядає фаворитом в грі проти "Ліверпуля". Але це страхітливо схоже на історію дворічної давнини. Тоді "Мілан" теж був фаворитом фіналу і теж грав проти "Ліверпуля". Всі пам"ятають, чим той матч закінчився.

Про можливе повернення до "Мілана":

- Я гравець "Челсі" і хочу завершити свою футбольну кар"єру саме тут, в Лондоні. Мене все влаштовує. Дуже багато зараз про мене з"являється чуток, але, смію вас завірити, жодна з них не відповідає дійсності. Звичайно, цей сезон для мене був не кращим в кар"єрі, але я зроблю все, щоб у наступному показати свій кращий футбол. "Мілан" в моїй кар"єрі – пройдений етап.


Зараз ви читаєте новину «Шевченко хоче і далі грати у "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути