Ексклюзиви
неділя, 26 липня 2009 14:56

Сергій Карякін одружився з Катериною Должиковою (ФОТО)
5

Сергій Карякін
Фото: sport.img.com.ua
Катерина Должикова

Український шахіст Сергій Карякін, 19 років, у п"ятницю одружився з Катериною Должиковою, 20 років. Катя - майстер спорту України, міжнародний гросмейстер.

Організувати весілля молодятам допомогли батьки. На свято запросили 25 найближчих друзів та родичів. Шлюб брали у центральному РАГСі Києва. Вінчалися у Георгіївській церкві біля Залізничного вокзалу. За свідків взяли шахістів Захара Єфименка та Дашу Орлянську.

Пара почала зустрічатися з 2007 року, після чемпіонату Європи у Дрездені.

- Ми були знайомі досить давно, адже обоє з України. Познайомились ближче саме в Дрездені на святковій дискотеці. Я запросив Катю на танець, а наступного дня ми разом пішли в дрезденську галерею, подивилися на Сикстинську Мадонну. Після цього почали зустрічатися, - каже Сергій. - Коли зробив пропозицію Каті точно не пам"ятаю. Думати про весілля почав після Нового року. В принципі до цього все йшло. Наше весілля не стало несподіванкою ні для кого.

Медовий місяць молодята проведуть в Ялті. А вже 7 серпня Карякін у супроводі дружини поїде у Вірменію на шаховий турнір серії Гран-прі.

Сергій Карякін у віці 12 років і 211 днів став наймолодшим гросмейстером в історії. Внесений до Книги рекордів Гіннеса. Має звання заслуженого майстра спорту України (2005).

Сергій - чемпіон "шахової Олімпіади" 2004 року у складі збірної України, а також переможець ряду міжнародних турнірів. Займає 27-е місце в списку найкращих гравців ФІДЕ (Міжнародна організація шахістів).

Катерину Должикову називають найперспективнішою шахісткою України. У 2008 році дівчина стала срібним призером I Всесвітніх інтелектуальних Ігор (швидкі шахи — команда).


Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сергій Карякін одружився з Катериною Должиковою (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути