Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2008 16:44

Шарапова допоможе білоруським студентам-чорнобильцям

Російська тенісистка Марія Шарапова оголосила про програму стипендій з об"ємом фінансування $ 210 тисяч для студентів з районів Білорусії, які постраждали в результаті аварії на Чорнобильській АЕС.

Проект є сумісною ініціативою Фонду Марії Шарапової і Програми розвитку ООН (ПРООН), з якою спортсменка співпрацює як посол доброї волі. Стипендії дозволять 12 талановитим молодим людям з районів, які потраждали від чорнобильської катастрофи, пройти повний курс навчання в двох провідних університетах Білорусії.

Раніше Фонд Марії Шарапової виділив $ 100 тисяч на реалізацію проектів для дітей і молоді з регіонів Білорусії, Росії і України, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС в 1986 році.

"Я завжди мріяла зробити свій внесок до процесу відновлення регіону, з яким у мене є особистий зв"язок. Надання можливості талановитим молодим людям здобути вищу освіту є частиною зусиль для створення кращого майбутнього для постраждалого регіону". - розповіла Шарапова.

Нагадаємо, що батьки Маші, рятуючись від наслідків чорнобильської катастрофи, переїхали з білоруського Гомеля в сибірський Нягань.

championat
Зараз ви читаєте новину «Шарапова допоможе білоруським студентам-чорнобильцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути