понеділок, 02 липня 2007 12:54

Найзначніші переходи в НХЛ станом на 2 липня

Напередодні в Національній хокейній лізі (НХЛ) відкрився ринок необмежено вільних агентів, і в перший же його день відбулося декілька значних операцій, зокрема за участю росіян, інформує Євроспорт.

Так, Віктор Козлов змінив "Айлендерс" на "Вашингтон", повідомляє офіційний сайт клубу із столиці США. 32-річний форвард, що підписав контракт на два сезони, складе в "Кепіталз" компанію своїм співвітчизникам - Олександру Овечкіну і його тезці Сьоміну. У НХЛ Козлов провів 13 сезонів, в різні роки захищав кольори "Сан-Хосе", "Флоріди", "Нью-Джерсі" і "Айлендерс". Фінансові умови його контракту з "Вашингтоном" не розголошуються.

Російський захисник "Едмонтона" Денис Гребешков продовжив угоду з своїм клубом ще на один сезон, як і його колега по амплуа Дік Тарнстрем.

Семиразовий учасник "Матчів всіх зірок" Пол Карія, що виступав за "Нешвілл", підписав трирічний контракт з "Сент-Луісом", повідомляє офіційний сайт НХЛ. 32-річний Карія відіграв за "Предаторз" останні два сезони.

Райан Сміт, який останній сезон завершував в "Айлендерс", поставив свій підпис під п"ятирічною угодою з "Колорадо" на загальну суму 31,25 мільйона доларів. "Острів"яни" придбали Сміта в лютому цього року перед дедлайном результаті обміну з "Едмонтоном".

"Баффало" втратив Даніеля Брієра, який порахував за краще підписати восьмирічний контракт з "Філадельфією", що зайняла за підсумками регулярного чемпіонату-2006/07 останнє місце в лізі.

"Рейнджерс" вдалося підписати форвардів Скотта Гомеса з "Нью-Джерсі" і Кріса Друрі з "Баффало". Перший підписав угоду на сім років і 51,5 мільйонів доларів, другий - на п"ять років і 35 мільйонів.

"Детройт" втратив захисника Метью Шнайдера, що пішов до "Анахайму", але підписав іншого гравця оборони Брайана Рафалські ("Нью-Джерсі").

"Айлендерс", крім Козлова і Сміта, позбулися нападаючого Ріхарда Зедніка, який вибрав "Флоріду", захисника Тома Поті ("Вашингтон") і ще одного форварда Джейсона Блейка ("Торонто"). Придбання у нью-йоркців поки одне - нападаючий Джонатан Сім з "Атланти".

"Едмонтон Ойлерз" підписав контракт з необмежено вільним агентом Мікаелем Нюландером. Як повідомляє агентство SportsTicker, термін і фінансові умови операції не розголошуються.

Шведський центрфорвард останній сезон провів до "Нью-Йорка Рейнджерс", зіграв 79 матчів, закинув 26 шайб і зробив 57 результативних передач. Раніше ветеран, що виступає в НХЛ з 1992 року, захищав кольори "Бостона", "Вашингтона", "Чікаго", "Тампи-бей", "Калгарі" і "Хартфорда".

Разом з тим, "Едмонтон" позбувся чеського нападаючого Петера Сікори, який уклав дворічну угоду з "Піттсбургом". Також "Пінгвінз" підписали досвідченого захисника Дерріла Сидора, що відіграв сезон-2006/07 в "Далласі". Його договір теж розрахований на два роки, а зарплата складе близько п"яти мільйонів доларів.

Крім того, "Піттсбург" продовжив контракт з обмежено вільним агентом Райаном Вітні. Захисник залишиться в команді ще на шість років, за які заробить 24 мільйони доларів.

Зараз ви читаєте новину «Найзначніші переходи в НХЛ станом на 2 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути