четвер, 22 лютого 2018 12:31

"Шахтар" може пожалкувати після вчорашньої перемоги

"Шахтар" може пожалкувати після вчорашньої перемоги

Парадоксальний матч. Ніхто б не повірив, що "Шахтар" так додасть у другому таймі.

Особливо після поєдинків з "Наполі" та "Манчестер Сіті", де команда Пауло Фонсеки відбивалася наприкінці з останніх сил, хоча загалом робила це гідно.

Пояснення цьому може бути тільки одне. Усі так багато кажуть, про неоптимальний фітнес "Шахтаря" через зимову паузу. Але слід врахувати харківську погоду. Мінус сім. "Рома" незвична до таких умов. І не розрахувала сили. У клуба Рината Ахметова теж вдосталь бразильців, але жодного з тих, хто прийшов зараз. До наших кліматичних умов вони більш-менш адаптовані. Відповідно – "Шахтар" зробив серйозні речі у другому таймі, показав видовищний футбол, але рівень супротиву слабшав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" переміг "Рому" завдяки красивому м'ячу Фреда

Друга парадоксальна річ. Фред. Як для нього – непереконливий матч. Але саме він провів переможний гол, змусивши капітулювати фантастичного Аллісона.

"Шахтар" цілком може пройти до чвертьфіналу. Це було ясно ще після жеребкування. Бо Донецьк – швидший і технічніший за "Рому", особливо з таким Наїнголланом. Якщо Фред провів просто невдалий, як для себе, поєдинок, то бельгієць на спаді давно.

"Шахтар" зробив серйозні речі у другому таймі, показав видовищний футбол, але рівень супротиву слабшав

Проте "Шахтар", розриваючи "Рому" після перерви у позиційних атаках, забив набагато менше, ніж міг. Так, римляни у першому таймі теж могли відзначитися неодноразово. Але, по-перше, зазвичай важливіший другий тайм, а не перший. По-друге, "Рома" свої моменти створювала, чітко зігравши у окремих зонах. "Шахтар" домінував усюди і, як наслідок, доводив справу до ударів з меж площі воріт.

У Римі може бути інша гра. Донеччани слабше діють на виїзді. Морозів не буде. Хоча буде Тайсон, який не мав би права грати, але суддя не показав йому вчора чисту червону картку.

І гра на Олімпійському Риму може скластися так, що "Шахтар" сто разів пожалкує про невикористані вчора моменти.

Але навіть якщо він і пройде до чвертьфіналу – це не має великого значення. Трапиться там "Реал" чи "Парі Сен-Жермен" - зроблять з "Шахтарем" те, що і "Баварія" 2015-го.

Лігу чемпіонів "Шахтар" не виграє. Це розуміє навіть власник клубу, який давно навіть не заїкається про свою мрію.

Далі з команди підуть бразильці. Фред – "залізно", навряд чи сидітиме тут Бернард. Тайсону – 30. Срні – 36 і він має отримати те, на що заслужив.

Фонсеці набридне вигравати головний для себе турнір – чемпіонат України. Може, він навіть зрозуміє, що за нього це роблять інші.

Фінансові можливості Ахметова знову дозволяють купувати футболістів за десятки мільйонів доларів. Але вибір буде обмежений через війну, низький рівень чемпіонату, над чим, власне, власник "Шахтаря" добре попрацював, і відсутність Луческу, який умів цих бразильців доводити до пуття.

І "Рому" клуб Ахметова поки не пройшов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" підклав міну під всю Україну

Повторний матч "Рома" - "Шахтар" відбудеться 13 березня у Римі.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" може пожалкувати після вчорашньої перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути