Ексклюзиви
середа, 26 вересня 2012 17:16

"Шахтар" їде в гості до "Говерли": жеребкування 1/8 Кубка України

"Шахтар" їде в гості до "Говерли": жеребкування 1/8 Кубка України
Діючий володар Кубка України - донецький "Шахтар" ФОТО: ia-prometei.org.ua

Сьогодні пройшло жеребкування 1/8 фіналу Кубка України. Спеціальним гостем заходу став Михайло Фоменко — відомий футболіст та тренер, а віднедавна голова комітету національних збірних команд ФФУ.

"Хочу витягнути пару "Шахтар" і "Дніпро", - каже Михайло Іванович перед початком жеребкування в ефірі телеканалу "Футбол". - Не хочу відставати від Трошкіна. Хвилююся, адже не хочу псувати стосунки з представниками клубів, - жартує. - Ніяких гарячих чи холодних кульок немає і не буде.

Командам хочеться побажати гарних суперників і удачі. Клубам з прем'єр-ліги пораджу уникнути недооцінки суперника, а представникам першої та другої ліг самовіддачі, щоб дійти до фіналу."

За результатами жеребкування діючий володар трофею донецький "Шахтаря", який на стадії 1/16 фіналу вибив київське "Динамо", зіграє з командою прем'єр-ліги — ужгородською "Говерлою".

"Пройти "Шахтар" — це надскладне завдання, - каже віце-президент "Говерли" Олександр Шуфрич. - Наш матч у чемпіонаті України ми зіграли у Львові. Тепер наші вболівальники зможуть побачити "гірників" вдома. Не бачу причин жертвувати кубком заради чемпіонату. Цього року дуже зручно складений календар. Якщо пройдемо "Шахтар" будемо ставити завдання виграшу трофею. Конфлікт з тренером? Це все чутки і видумки преси. Я ніколи не втручаюся у роботу тренера. У Севідова повний карт-бланш".

Відзначимо, що "Карпати" вдома приймуть "Металіст", а "Дніпро" зіграє з "Іллічівцем".

"Не можу сказати, що я задоволений жеребом, - каже генеральний директор "Дніпра" Андрій Стеценко в ефірі телеканалу "Футбол". - У нас тоді буде непростий календар ігор. Добре, що зіграємо на своєму стадіоні. У нас не простий суперник. Тим більше клуб очолив Микола Павлов. Він захоче піднести сюрприз у Дніпропетровську. Нам буде не просто вийти у наступний раунд. У нас амбіційні цілі у всіх турнірах, в яких ми граємо. Ми хочемо якомога далі просунутися у турнірі".

Додамо, що базовий день для проведення матчів 1/8 фіналу Кубка України ? середа, 31 жовтня. Переможці стадії визначаться в одному матчі.

1/8 фіналу Кубка України

"Говерла" Ужгород - "Шахтар" Донецьк

"Дніпро" Дніпропетровськ — "Іллічівець" Маріуполь

"Карпати" Львів - "Металіст" Харків

"Аванград" Краматорськ - "Арсенал" Київ

"Ворскла" Полтава — "Таврія" Сімферополь

"Украгроком" Головківка — "Чорноморець" Одеса

"Нива" Тернопіль - " Севастополь" Севастополь

"Шахтар" Свердловськ — "Волинь" Луцьк

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" їде в гості до "Говерли": жеребкування 1/8 Кубка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути