Ексклюзиви
неділя, 24 липня 2011 22:49

"Шахтар" відігрався у матчі з "Карпатами"

"Шахтар" відігрався у матчі з "Карпатами"

Сьогодні, 24 липня, відбувся матч 3-го туру української Прем'єр-ліги, в якому донецький "Шахтар" зумів перемогти львівські "Карпати".

Гості спробували з перших хвилин матчу притиснути іменитого суперника і скористатися тимчасовою незібраністю в дебюті зустрічі. Змогли створити парочку непоганих моментів, в одному з яких Зеньов опинився на забійній позиції, але краще всіх похвал зіграв Рибка і зміг врятувати свою команду, зреагувавши на постріл. Поступово "гірники" змогли відсунути гру від своїх володінь і стали більше володіти м'ячем, змінюючи картину гри на полі. Футболісти "Карпат" намагалися щось придумати, але могли в більшості випадків лише за допомогою порушення правил відібрати м'яч. Досить грубувата йшла гра на полі, футболісти боролися бруднувато, але арбітр не поспішав роздавати подарунки наліво і направо, обмежуючись усними зауваженнями.

Перший дійсно небезпечний момент у виконанні господарів поля виник ближче до середини першого тайму, коли Вілліан завдав щільний удар по воротах майже з лінії штрафного майданчика, а м'яч просвистів в сантиметрах від правої дев'ятки. Лети м'яч у рамку, голкіпер вже нічим би не допоміг. Футболісти "Карпат" спробували відповісти в наступному ж розіграші, і змогли зробити це. Мартінес поборовся поблизу воріт суперника, м'яч отримав і пробив досить непогано, але у площину воріт потрапити так і не зумів. Більше нічого толкового і цікавого в матчі створено не було, а йшла тридцята хвилин поєдинку.

Тайм котився до свого завершення, рахунок, як здавалося багатьом, так і залишиться без зміни, але ні! За кілька хвилин до свистка на перерву гості вийшли вперед. Розіграли футболісти "Карпат" кутовий на лівому фланзі, Авелар виграв боротьбу і пробив у верхній правий кут воріт, там ніби і знаходився гравець "Шахтаря", але підстрахувати свого голкіпера він так і не зумів. У підсумку на коротку перерву команди відправилися за рахунку 0:1.

Господарі поля жваво почали другу половину матчу і змогли всього за кілька хвилин після перерви зрівняти рахунок. Вілліан зіграв на випередження у штрафному майданчику суперника і з декількох метрів забив м'яч у сітку воріт гостей, гольову передачу в даному епізоді виконав Фернандіньо. Забивши м'яч, футболісти "Шахтаря" не послабили хватку і продовжили нагнітати тиск біля воріт суперника, обрушуючи все нові і нові атаки, гості ж тим часом всім складом осіли на своїй половині поля, намагаючись утримати нічию або ж зловити суперника на контратаці.

Мірча Луческу трохи освіжив команду, випустивши на поле свіжі сили, проте рахунок залишався незмінним, до пори до часу. За п'ятнадцять хвилин до кінця основного часу матчу гірники змогли вийти вперед уперше в сьогоднішньому матчі. Фернандіньо видав пас-цукерочку на хід Тейшейрі, який в свою чергу вискочив один на один з голкіпером і спокійно катнув м'яч повз стража воріт. Рахунок став 2:1, і особливих моментів для того, щоб вирвати нічию, у "Карпат" уже не було.

Українська Прем'єр-ліга.

3-й тур

Шахтар (Донецьк) - Карпати (Львів) - 2:1

Гол: Вілліан (51); Тейшейра (75) - Авелар (38)

Шахтар: Рибка, Срна, Кучер, Ракицький, Гай, Хюбшман, Фернандіньо, Вілліан, Коста (Тейшейра, 46), Мхітарян (Дентіньо, 81), Адріано (Едуардо, 71)

Карпати: Богатінов, Ощипко, Федецький, Борха, Мілошевіч, Авелар (Годвін, 58), Кополовець (Мартинюк, 78), Ткачук, Худоб'як, Зеньов (Пачеко, 73), Лукас

Попередження: Срна (43), Кучер (57) - Ткачук (63), Мартинюк (85), Мілошевіч (89)

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" відігрався у матчі з "Карпатами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути