пʼятниця, 22 липня 2011 10:32

Турецькі фани зірвали матч "Шахтаря" з "Фенербахче"
14

Фото: Фото: shakhtar.com

Вболівальники чинного чемпіона Туреччини "Фенербахче" зірвали товариський матч, що проходив на стамбульському стадіоні "Шюкрю Сараджоглу", в якому "жовті канарейки" приймали чемпіона України донецький "Шахтар", повідомляє офіційний сайт "гірників".

Раніше турецька поліція взяла під варту близько 40 керівників та адміністраторів провідних футбольних клубів, а також спортсменів в рамках розслідування справи про організацію договірних матчів у прем'єр-лізі 2010-2011 років. За повідомленнями преси, яка посилається на джерела в правоохоронних органах, мова може йти про 20 "куплених матчах". У числі затриманих виявився Азіз Йилдирим, президент 18-кратного чемпіона Туреччини "Фенербахче", який виграв і останню першість.

Виставковий матч був зупинений на 69-й хвилині. До цього моменту турки встигли напасти на ложу преси, вибігти на поле і напасти на стюардів, які намагалися підтримувати порядок. До моменту, коли суддя був змушений забрати команди з поля, рахунок був не відкритий.

"Думаю, що (турецькі футболісти) були готові до деяких акціях з боку фанатів, але навряд чи хтось очікував, що вони ось так зіпсують матч", - заявив прес-службі "Шахтаря" півзахисник донеччан і збірної Вірменії Генріх Мхітарян.

"Напевно, у "Фенербахче" великий президент, раз його так самовіддано люблять стільки людей. Шкода, що не вийшло дограти матч до кінця, це була божевільна, але при цьому краща атмосфера за час всього мого футбольного життя. Була хороша, відкрита гра. Але я хочу, щоб їх президента відпустили і такого більше не повторювалося на стадіоні", - додав капітан української команди Даріо Срна.

Після того як турецький суд санкціонував взяття під варту Йилдирима, президента "Фенербахче" протягом тижня неодноразово відвозили в лікарню для надання термінової медичної допомоги у зв'язку з проблемами серця, тиску і діабетом.

Зараз ви читаєте новину «Турецькі фани зірвали матч "Шахтаря" з "Фенербахче"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути