Ексклюзиви
неділя, 10 грудня 2017 22:39

"Шахтар" увісьмох програв "Зорі"

"Шахтар" увісьмох програв "Зорі"
"Шахтар" програв "Зорі" у Запоріжжі — 1:2

Донецький "Шахтар" програв у Запоріжжі луганській "Зорі" 1:2. Обидва голи луганці забили вже в доданий час. Донеччани догравали матч увісьмох.

Початок гри не передбачав таких пристрастей. "Шахтар", у якого через травми не грали Тайсон та Ісмаілі, контролював гру. Утім ближче до перерви підопічні Вернидуба вирівняли ситуацію. Кращим на полі в гірників був Іван Петряк, якому Фонсека, схоже знайшов позицію – правого захисника. Саме Петряк у другій половині гри підключився до атаки, зловив головою високу подачу Бернарда й відкрив рахунок.

Після цього донеччани віддали ініціативу й почали грати на утримання рахунку. Луганці ледь не відігралися ще при повних складах. П'ятов помилився на виході, м'яч відскочив до Кочергіна, а той не влучив у порожні ворота.

Згодом Іван Петряк поклав початок серії вилучень "Шахтаря". За 10 хвилин до кінця матчу він симулював падіння в карному майданчику господарів і побачив перед собою червону картку. Ще за 5 хвилин через грубу гру другу жовту тримав Фред. Утім і це ще був не кінець. У доданий час арбітр зустрічі Сергій Бойко призначив пенальті за гру рукою Богдана Бутка. Пенальті чітко реалізував Сілас. А Ракицький пішов з поля через розмови з арбітром.

А в наступній атаці знову грубо помилився голкіпер збірної України. П'ятов випустив м'яч після удару Андрієвського, а Бутко, що невчасно прибіг, заніс його у власні ворота 2:1 на користь господарів поля.

Відтак "Шахтар" не тільки втратив можливість відірватися від киян, а взагалі підпустив головного конкурента на відстань однієї перемоги.

Зоря - Шахтар 2:1 (0:0, 2:1)

Голи: 0:1 - 55 Петряк, 1:1 - 90, пенальті Сілас, 2:1 - 90, автогол Бутко.

Зоря - Лунін, Гордієнко (Любенович, 71), Сваток, Сухоцький, Чечер, Караваєв, Харатін (Сілас, 46), Громов, Андрієвський, Кабаєв, Луньов (Кочергін, 46).

Шахтар - П´ятов, Азеведо, Ордець, Ракицький, Петряк, Бернард, Степаненко, Марлос (Хочолава, 89), Фред, Коваленко (Дентіньо, 73), Феррейра (Бутко, 81).

Попередження: Петряк (18), Кабаєв (46), Бернард (51), Фред (53), Степаненко (56), Сілас (67), Дентіньо (82), Ракицький (90).

Вилучення: Петряк (79), Фред (86), Ракицький (90).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" не зуміло виграти в Олександрії

Матч "Зоря" - "Шахтар" завершив 19-й тур прем´єр-ліги. Тепер команди йдуть на зимову перерву. Наступний тур чемпіонату України пройде 17 лютого 2018 року.

В понеділок, 11 грудня, "Шахтар" дізнається суперника в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" увісьмох програв "Зорі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути