середа, 10 лютого 2021 21:00

"Шахтар" уп'яте поспіль стане чемпіоном

"Шахтар" уп'яте поспіль стане чемпіоном
"Динамо" не має легіонерів класу Тете. Фото "Шахтар"

13 лютого стартує друга частина чемпіонату України. Головне питання: хто посяде перше місце? Поки "Динамо" випереджає "Шахтар" на одне очко. Такої інтриги не було з сезону 2014-го. Я вболіваю за "Динамо", але думаю, що виграє "Шахтар".

Найголовніший аргумент – організація справи. В донецькому клубі вона краща і якісніша аніж у київському. Тут купують кращих гравців, швидше адаптують їх і дорого продають. За останні роки "Динамо" з вигодою продало лише Андрія Ярмоленка. Жоден трансфер киян навіть не наблизився до 40 мільйонів євро, тоді, коли "Шахтар" продає гравців за суми, що перевищують 50 мільйонів.

У "Динамо", схоже, вичерпав себе ефект Луческу. З плином часу кияни не покращують, а лише погіршують гру. Мірча цілком може повторити свій досвід у "Зеніті" й збірній Туреччини, коли, маючи сильний склад, поступався слабшим кадрово суперникам. Можливо з роками румунський Містер дещо послабив колишню хватку.

У двох матчах із "Ювентусом" і в домашній грі проти "Барселони" динамівці виглядали ягнятком, якого банально принесли в жертву

Луческу звик працювати з латиноамериканцями, а фінансові можливості "Динамо" нині вкрай обмежені. Команда погано грає в атаці, форварди не забивають місяцями. Навряд чи ситуація кардинально зміниться до літа. Резервів для підсилення гри в "Динамо" не видно. Звісно може несподівано "вистрелити" хтось із наявних гравців, але це елемент випадковості, а не наслідок системної роботи.

"Шахтар" банально має більший запас міцності. Коли влітку команда поступилася з рахунком – 0:5 "Інтеру", Каштру зробив висновки. Як підсумок – восени вже були дві нічиї з міланцями і дві перемоги над "Реалом". "Динамо" про такі результати може лише мріяти. У двох матчах із "Ювентусом" і в домашній грі проти "Барселони" динамівці виглядали ягнятком, якого банально принесли в жертву. Навіть арбітри відчували це й зараховували голи, забиті із явного офсайду.

"Шахтар" в матчі на Суперкубок зрозумів, що з нинішнім "Динамо" краще не грати так, як із командою Михайличенка. Явної переваги не буде, а контратаки можна пропустити. Тому до недооцінки в особистій зустрічі не дійде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Динамо" стане чемпіоном

Найближчі матчі претенденти на "золото" проведуть у суботу, 13 лютого, о 17:00: "Динамо" - "Олімпік", "Колос" - "Шахтар". На 17 квітня запланована особиста зустріч, номінальним господарем буде донецька команда.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" уп'яте поспіль стане чемпіоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути