субота, 15 вересня 2018 16:25

"Шахтар" перервав безпрограшну серію "Олександрії" на власному стадіоні

"Шахтар" перервав безпрограшну серію "Олександрії" на власному стадіоні
Олександрія часом зачиняла "Шахтар" на його половині поля

Донецький "Шахтар" обіграв на виїзді "Олександрію" – 2:0. Відзначилися Марлос і Коваленко. Це перша поразка підопічних Шарана за останні 16 домашніх матчів.

Мабуть уперше цього року донеччани зустріли настільки організованого опонента в чемпіонаті України. Хтозна, як би завершилася гра, якби не помилка голкіпера господарів Паньківа вже в середині першого тайму. До того моменту чемпіони зовсім не переважали господарів – ні за ударами по воротах, ні за кількістю небезпечних моментів. До кінця гри "Олександрія" так і не збилася на навалу і вперто гнула свою лінію.

Моменти, які мали Шастал і Банада ще довго снитимуться їм. Після якісних подач із флангу, гравці "Олександрії" з кількох метрів били точно в голкіпера гостей П'ятова. І це за рахунку – 0:1. Якби вдалося реалізувати нагоди, невідомо чи "Шахтар" здобув би перемогу.

Потішив Віктор Коваленко. Гравець, який утратив місце в основі спочатку рідного клубу, а згодом і збірної не знітився. Віктор красиво відкрився на останніх хвилинах, отримав передачу й невідпорно пробив. Напередодні матчу Ліги чемпіонів із "Хоффенхаймом" тренер гірників Фонсека тепер знатиме, що в обоймі у нього не пригнічений гравець, а людина, яка прагне повернути звання найбільш талановитого гравця в українському футболі.

"Олександрія" зіграла набагато якісніше аніж у матчі з київським "Динамо". Гравці цієї команди не б'ють м'яч абикуди, а прагнуть зіграти осмислено, виходити з оборони через пас. Якщо справи підуть так і надалі – ніхто не гарантує "Динамо" другого місця. Принаймні з тією грою, яку нині демонструють підопічні Хацкевича. "Зоря" теж знатиме, що за третю сходинку треба буде добряче поборотися.

Зовсім не мав шансів відзначитися Жуніор Мораєс. Хтозна, можливо, скандальний бразилець реалізує всі свої нагоди вже в найближчому матчі Ліги чемпіонів.


Голи:
0:1 - 26 Марлос, 0:2 - 87 Коваленко.
Олександрія - Паньків, Шендрик, Бондаренко, Микицей, Полярус, Цуріков, Запорожан, Ковалець (Грицук, 55; Пономар, 66), Банада, Сітало (Задерака, 55), Шастал.
Шахтар - Пятов, Ракицький, Хочолава, Бутко, Ісмаїлі, Тайсон, Степаненко, Марлос, Алан Патрік (Майкон, 90), Болбат (Коваленко, 77), Мораес.
попередження:
Цуріков (16), Степаненко (37), Ракицький (67).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" здобув важку перемогу у центральному матчі туру

Завтра гратиметься ще один матч, який претендуватиме на звання центрального у 8 турі. "Зоря" прийматиме в Запоріжжі "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" перервав безпрограшну серію "Олександрії" на власному стадіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути