четвер, 16 лютого 2017 22:19

"Шахтар" переміг в Іспанії завдяки голу дебютанта
10

Фото: shakhtar.com

Донецький "Шахтар" зіграв перший офіційний матч у 2017 році. "Гірники" обіграли іспанську "Сельту" у Лізі Європи з рахунком 1:0 завдяки голу Густаво Бланко Лещука.

Новачок "гірників" прогнозовано вийшов у стартовому складі. Основний нападник першої частини сезону Факундо Феррейра не встиг відновитися після травми і навіть не потрапив у заявку команди. Дискваліфікованого Тараса Степаненка, якого УЄФА покарав за хитрість, замінив Максим Малишев.

Справжня Ліга Європи розпочалася для "Шахтаря" саме сьогодні. На груповому етапі "гірники" просто не помічали суперників. Але "Сельта" - це команда з іншої полиці. І стартові хвилини зустрічі це довели. Так щільно і компактно з донеччанами давно ніхто не грав. Правда, "кельтів" вистачило не надовго.

Як тільки припинився пресинг, "гірники" одразу скористалися вільною зоною. На 25 хвилині гостям вдалася блискуча контратака після стандарту "Сельти" біля воріт П´ятова. Марлос втік один на один по центру, перехитрив воротаря, але пробив у спину одного з гравців суперника. Густаво опинився першим на добиванні. Це дебютний гол екс-нападника "Карпат" у першому офіційному матчі за "Шахтар".

Небезпечно пробивали Фред і Тайсон. Якби бразильці віддали на партнерів, які були у кращій позиції, то матч-відповідь міг би стати формальністю. Гравці "Сельти" Кабраль і Ґвідетті також не реалізували свої моменти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бланко Лещук має зіграти проти "Сельти" з перших хвилин

Матч вийшов емоційним, нервовим, щедрим на попередження (8 жовтих карток!) та помилки двох команд. "Шахтар" втомився і збивав темп гри. Найсуперечливіший момент зустрічі відбувся на 72-й хвилині, коли Ґвідетті впав разом з Ракицьким у штрафному майданчику. Швед вимагав пенальті, а литовець Мажейка зафіксував фол в атаці.

Останні хвилини тягнулися для "Шахтаря" неймовірно довго. Але футболісти втримали "суху" перемогу і тепер мають перевагу перед "Сельтою" завдяки виїзному голу Лещука.

Матч-відповідь "Шахтар" - "Сельта" пройде 23 лютого у Харкові. Початок зустрічі о 22:05 за київським часом. Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію зустрічі.

Ліга Європи

1/16 фіналу

Перший матч

"Сельта" - "Шахтар" - 0:1 (0:1 0:0)

Гол: Густаво Бланко Лещук (25 хв.)

Сельта - Альварес, Ронкалья, Мальо, Кабраль, Кастро, Радоя (Хосабед, 74), Васс, Ернандес, Бонгонда (Сісто, 58), Ґвідетті (Россі, 84), Аспас.

Шахтар - П´ятов, Ракицький, Ордець, Срна, Ісмаїлі, Марлос (Азеведо, 90), Малишев, Дентіньо (Коваленко, 46), Фред, Тайсон (Бернард, 84), Бланко Лещук.

Попередження: Ордець (40), Тайсон (45), Срна (45), Радоя (67), Васс (71), Аспас (75), Малишев (75), Ракицький (81).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новачок "Шахтаря" хоче стати найкращим бомбардиром клубу

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" переміг в Іспанії завдяки голу дебютанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути