вівторок, 24 січня 2017 18:39

Новачок "Шахтаря" хоче стати найкращим бомбардиром клубу
9

Густаво Бланко Лещук
Фото: Ірина КОЗЮПА

Перший новачок "Шахтаря" за останні 2,5 роки аргентинець Густаво Бланко Лещук хоче ввійти в історію клубу. Про свої амбітні плани колишній форвард львівських "Карпат" розповів під час презентації у Києві.

Лещук підписав з "гірниками" контракт на 3,5 роки. За інформацією ЗМІ "Шахтар" заплатив "Карпатам" за цей трансфер 400 тисяч євро.

Футболіст вже провів з командою першу частину зборів в Іспанії. Зараз у "Шахтаря" два дні відпочинку.

"Бланко-Лещук — це відкриття цього сезону в українській прем'єр-лізі, - каже під час презентації генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін. - Ми почали за ним слідкувати, як тільки футболіст потрапив у "Карпати". Він фактично заграв у львівському клубі і ми маємо бути їм вдячні за це. Саме "Карпати" знайшли цього гравця і розкрили його у всій красі.

Що стосується переговорів, то з львів'янами їх завжди важко вести. Але з двох сторін все виглядало професійно. У підсумку, ми підписали контракт. Хоча перемовини тривали досить довго.

Думаю, "Карпати" вчинили розумно і прийняли єдино вірне рішення у тій ситуації. Якщо чесно, то не знаю, хто був нашим конкурентом у боротьбі за Бланко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він має гольове чуття": експерт оцінив новачка "Шахтаря"

Після підписання аргентинця у "Шахтарі" на позицію центрфорварда претендують 4 футболістів. Конкурентами Густаво є земляк Факундо Феррейра, українці Пилип Будківський та Андрій Борячук.

"Найближчим часом тренерський штаб прийме рішення, щодо цієї ситуації. Думаю, у нас залишиться 3 нападників. Подивимося, хто залишиться, а кому доведеться піти.

Що стосується інших придбанням, то ми ще до відкриття трансферного вікна говорили, що підпишемо 1-2 гравців. Це максимум. Один новачок у нас вже є. Поки необхідності в інших трансферах у нас немає", - каже Палкін.

Лещук взяв собі у "Шахтарі" футболку з №99.

"Дуже щасливий бути тут. Також вдячний всім, хто працює у клубі. Все, що я хочу сказати, я покажу на полі, - каже аргентинець. - Що стосується ігрового номера, то мені дуже подобається цифра дев'ять. Зараз вона зайнята (Дентіньо), тому я взяв №99.

З Факундо я був знайомий, але близько його не знав. На зборах в Іспанії я зрозумів, що це велика людина. У нас склалися хороші стосунки. Конкуренція між нами професійна і здорова.

Мене привітно зустріла вся команда: аргентинці, бразильці та українці. Вже помітно, що у команді хороша атмосфера. У мене склалося враження, що клуб - це одна сім'я.

Хочу зробити все можливе, щоб допомогти "Шахтареві". Я б хотів обігнати найкращого бомбардира в історії клубу Луїса Адріано за кількістю забитих м'ячів (бразилець провів за "гірників" 265 матчів і забив 128 голів).

З наставником "гірників" Паулу Фонсекою ми швидко знайшли спільну мову. З кожним днем я все більше і краще розумію, що тренер вимагає від нас. Я працюю, щоб отримати шанс вийти на поле і віддячити тренеру за довіру.

За час зборів я вже встиг зрозуміти, що "Шахтар" грає по-іншому, ніж "Карпати". Я знаю, що попереду багато важкої праці. Але немає нічого неможливого.

Єврокубки — це дуже серйозний рівень і мотивація. Постараюсь себе там проявити. В Аргентині я грав у Кубку Лібертадорес".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новачок "Шахтаря" вже тренується з командою

Лещук має українське коріння і не проти стати гравцем збірної України. Про це він говорив раніше у своїх інтерв'ю.

"Грати за українську збірну — це була б хороша можливість для мене, якщо не випаде шансу проявити себе в Аргентині.

Це дуже складне питання. Якби я отримав запрошення від двох збірних, то це було б дуже добре для моєї кар'єри. Зараз я не може сказати, кого б я обрав. Я обговорюватиму цю ситуацію зі своєю сім'єю".

Один з журналістів намагався дізнатися чи є у футболіста дівчина і чи буде вона жити в Києві. Лещук уникнув прямої відповіді на це питання.

"Разом з батьками нас у сім'ї 6. Мамо і тато були поруч зі мною, тому я відчував себе ніби вдома. Мені б хотілося, щоб до мене приєднався ще хтось із моєї родини".

У цьому сезоні Лещук провів за "Карпати" у прем'єр-лізі 17 матчів, в яких забив 7 м'ячів.

25 січня "Шахтар" вирушить у Португалію, де команда продовжить готуватися до другої частини сезону.

Зараз ви читаєте новину «Новачок "Шахтаря" хоче стати найкращим бомбардиром клубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути