понеділок, 17 вересня 2012 12:56

"Шахтар" і "Динамо" вже заробили по 8,6 млн. євро у Лізі чемпіонів

"Шахтар" і "Динамо" вже заробили по 8,6 млн. євро у Лізі чемпіонів
"Челсі" заробив майже 60 мільйонів євро завдяки Лізі чемпіонів ФОТО: mynews-in.net

Ліга чемпіонів збільшить доходи команд у новому сезоні на 156 млн. євро, в порівнянні з попереднім сезоном, повідомила німецька газета "Bild".

Всі 32 клуби, які вже вийшли у груповий турнір розіграють 910 300 000 євро. Преміальні за спортивні результати становлять трохи більше півмільярда євро, а решта майже 410 млн. євро - бонуси від телевізійних прав.

Донецький "Шахтар" і київське "Динамо" вже заробили по 8,6 млн. євро. У кращому випадку, чемпіон може заробити 37,4 млн. євро преміальних, а загальна сума виплат може збільшитися до 60 мільйонів для англійської або німецької команди.

На груповому етапі кожна перемога оцінюється, як і раніше, в мільйон євро, нічия - половину цієї суми. А ось премія за вихід в плей-офф збільшилася на півмільйона і тепер становить 3,5 млн. Вихід у чвертьфінал - 3,9 (на 600 тисяч більше), півфінал - 4,9 мільйона. Фіналіст заробить 6,5 млн., а переможець Ліги чемпіонів - 10,5 мільйона.

Фіналіст минулого сезону "Баварія" заробила 41,73 млн. євро від УЄФА і ще 12 млн. євро від продажу квитків в шести домашніх матчах. Клубні чемпіони Європи "Челсі" стали багатшими майже на 60 мільйонів євро завдяки Лізі чемпіонів.

 

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" і "Динамо" вже заробили по 8,6 млн. євро у Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути