Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2007 14:23

Сафін замість матчу Кубка Девіса відправився в Гімалаї

Російський тенісист Марат Сафін, що у минулому очолював рейтинг АТР (Асоціація тенісистів-професіоналів), розповів про причини свого рішення відправитися в експедицію до Гімалаїв і не брати участь в півфіналі Кубка Девіса Россия - Німеччина. За словами тенісиста, він завершив сезон-2007 із-за травми, повідомляє www.lenta.ru.

Тенісист розповів, що під час Відкритого чемпіонату США (US Open) у нього трапився рецидив старої травми лівого зап"ястя. Лікарі прийшли до висновку, що відновлення займе від чотирьох до шести тижнів, і Сафін разом з своїм тренером Ернаном Гумі вирішили завершити виступи цього року і підготуватися до сезону-2007.

У зв"язку з тим, що у тенісиста з"явився вільний час, він вирішив приєднатися до експедиції своїх друзів до Гімалаїв. Головною метою подорожі є підкорення гори Чо-ойю (висота - 8201 метр).

- Сподіваюся, неповторна обстановка і перебування поза цивілізацією підуть мені на користь і допоможуть мені відновити мої сили і упевненість в тенісі, - сказав Сафін.

Після повернення з Гімалаїв (в кінці жовтня) російський спортсмен планує зустрітися з своїм тренером в Москві і відновити тренування. У листопаді Сафін відправиться на збір до Валенсії і, можливо, до Південної Америки.
У вівторок, 18 вересня, Марат Сафін і його друзі підкорили другу вершину - гору Шигар (висота - 4700 метрів). 20 вересня альпіністи виїжджають в базовий табір Чо-ойю.

Матч 1/2 фіналу розиграшу Кубка Девіса між чоловічими збірними командами по тенісу Росії і Німеччини пройде 21-23 вересня в московському спорткомплексі "Олімпійський".

Збірна Росії двічі в 2002 і 2006 роках ставала володарем Кубка Девіса, також двічі брала участь у фіналах в 1994 і 1995 роках. На рахунку команди Німеччини три перемоги в цьому престижному командному турнірі.

Між собою збірні Росії і Німеччини в матчах Кубка Девіса зустрічалися вісім разів і поки з рахунком 5:3 ведуть наші північні сусіди. Чотири матчі з восьми (1964 - 1976) доводяться на зустрічі збірних СРСР і ФРН. З 1993 року збірна Росії провела проти команди Німеччини чотири матчі і веде з рахунком 3:1, причому дві перемоги було отримано в півфіналах Кубка Девіса.
Зараз ви читаєте новину «Сафін замість матчу Кубка Девіса відправився в Гімалаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути