пʼятниця, 21 вересня 2007 11:27

Сабо: стосунки з гравцями почну з чистого листа

Новий наставником київського "Динамо" Йожеф Йожефович Сабо вчора поговорив з кореспондентом "Спорт-Експрес в Україні".

- Президент клубу викликав мене у свій кабінет в четвер вдень і, по суті, поставив перед фактом: я повинен очолити "Динамо", яке володіє відмінним кадровим потенціалом і потребує свіжих ідей, сказав він. - Намагався заперечувати, але Ігор Суркіс знайшов в нашій розмові такі аргументи, які я не міг відкинути. Врешті-решт, мені як динамівцеві зі стажем, небайдужа доля команди, - відмітив Йожеф Сабо.

- Але ж ви зарікалися надалі займатися практичною тренерською діяльністю...

- На тренерській лавці я переживав божевільні нервові перевантаження, пропускав всі переживання через себе, а перед очима в такі моменти виникав образ покійного Валерія Лобановського, що закінчив свій земний шлях на робочому місці. Повторити його долю мені категорично не хотілося, тому спробував, наскільки це можливо, захистити себе від небезпечного нервування. Проте з часом зрозумів, що в моєму житті, як гострій страві перцю, не вистачає тих самих емоцій. А оскільки до посади такого кризового менеджера мені не звикати, вирішив погодитися. Подивимося, що з цього вийде.

- Якими будуть ваші перші кроки на новій-старій посаді?

- Головне - створити колектив однодумців. І у команді, і в тренерському штабі, і в команді клубних менеджерів. Всі ми повинні працювати на загальну мету - і успіх прийде. Та він, в принципі, і не може не прийти до команди з такими традиціями і підбором виконавців. Роботи непочатий край, але я цього не боюся.

- Чи слід чекати кадрових змін?

- В тренерському штабі - напевно, хоча я не виключаю, що мені допомагатимуть ті ж люди, що і Дем"яненку. Що стосується гравців, то відносини з ними збираюся починати з чистого листа. Який сенс вводити штрафні санкції за старі гріхи: всі ми на даному етапі повинні працювати, а не з"ясовувати стосунки. Але це не означає, що надалі я не стежитиму за дисципліною: вона буде поставлена основним завданнямю...

Зараз ви читаєте новину «Сабо: стосунки з гравцями почну з чистого листа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути