пʼятниця, 29 травня 2020 21:00

З чим підходить "Динамо" до рестарту сезону

З чим підходить "Динамо" до рестарту сезону
Олексія Михайличенка чекає важче завершення сезону. Фото: ФК "Динамо" Київ

30 травня поновлюється УПЛ. Командам залишилося зіграти 9 турів чемпіонату, півфінал та фінал Кубка України .

Головне питання – хто посяде друге місце та отримає путівку до кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. "Шахтар" лідирує, випереджаючи конкурентів на 13 очок. Наздогнати донеччан уже нереально.

"Динамо" та "Зоря" мають по 46 очок. Команда Віктора Скрипника має перевагу в особистих зустрічах та провела вже на одну гру більше проти "Шахтаря". На три пункти відстає "Десна".

"Динамо" вже не має права на помилку. Команда приходить до рестарту чемпіонату з низкою проблем. Знову травмований лідер команди Віктор Циганков. Вінгера турбують проблеми із м'язами. За попередніми даними, він має повернутися не раніше середини червня.

Також проблемою стане відсутність Микити Бурди. Він серйозно травмувався у першій частині сезону в матчі проти "Ворскли". Вже встиг відновитися, але знову ушкодився. Бурда є лідером захисту київської команди. Поки Денис Попов не може його повноцінно замінити. Пара Попов-Шабанов не виглядає ідеальною.

Команда Віктора Скрипника має перевагу в особистих зустрічах та провела вже на одну гру більше проти "Шахтаря"

Йосип Піварич та Микола Шапаренко також поки не можуть грати. Жоден не є ключовим для команди. Але тренерський штаб "Динамо" втрачає можливість ротації та довжину лави запасних. Враховуючи інтенсивність матчів, це фактор може стати важливим.

Нікуди не поділися ігрові проблеми. Ставка на інтенсивну фізичну підготовку себе не виправдовує. В товариському матчі проти "Руха" динамівці "наїлися" вже на початку другого тайму. У грі проти "Олімпіка" футболістів киян назвати свіжими теж ніяк не можна було.

Для команди Михайличенка залишається проблемою гра першим номером. Динамівці намагаються розхитувати оборону суперника через контроль м'яча та флангові атаки. Явно не вистачає нестандартних ходів. Сенсу використовувати навісні передачі немає, бо ні Назарій Русин, ні Фран Сол не виглядають переконливо на другому поверсі. Попри перемогу над "Олімпіком" команда не вразила. Після забитих м'ячів почався звичний футбол із довгим розігруванням м'яча в середині поля.

Олексій Михайличенко залишається консервативним тренером. Перевага віддається досвідченим гравцем . Хоча поєдинок проти "Олімпіка" показав, що Цітаїшвілі та Дуелунд можуть серйозно допомогти "Динамо" із креативом. Очевидно, у грі проти "Шахтаря" Михайличенко також обере архаїчний склад: Караваєв, а не Цитаїшвіді, Шепелєв, а не Дуелунд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайличенко піде, якщо команда фінішує четвертою

У 24 турі "Динамо" зіграє формально гостьовий матч проти "Шахтаря" на столичному НСК "Олімпійський". Початок - 17:00.

Зараз ви читаєте новину «З чим підходить "Динамо" до рестарту сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути