неділя, 11 жовтня 2009 17:58

Руні вчиться на тренера

Руні вчиться на тренера

Нападаючий збірної Англії і клубу "Манчестер Юнайтед" Вейн Руні почав заняття для отримання тренерської ліцензії UEFA класу "B", яка дозволяє тренувати професійні команди. Про це пише газета The Sunday Times в номері від 11 жовтня.

Зазвичай заняття на тренерську ліцензію тривають від дев"яти до дванадцяти місяців. Це означає, що Руні може стати тренером вже в 2010 році - в своїх 24 року.

Як правило, гравці замислюються про тренерську кар"єру тільки після 30-річчя, за декілька років до завершення кар"єри гравця або навіть після цього. Проте Руні вирішив, що ліцензія потрібна йому вже найближчим часом. TheSundayTimes відзначає, що тренер "Манчестер Юнайтед" сер Алекс Фергюсон схвалив почин Вейна Руні.

Сам Фергюсон почав ходити на тренерські курси також в той час, коли йому було не більше 30. Крім того, вже будучи головним тренером "Манчестер Юнайтед", він наполіг на тому, щоб на тренерські курси відправилися багато гравців команд. Зокрема, ліцензію категорії "А" вже отримали Гарі Невіл і Райан Гіггз. В процесі навчання знаходяться такі відомі гравці як Ріо Фердінанд, Пол Скоулз і Едвін вандер Сар.

В рамках тренерських курсів Руні необхідно пройти курс лекцій і практичних занять в 120 годині. Кандидати в тренери вивчають основи тактики, спортивної психології, аналізу здібностей того або іншого гравця, а також повинні навчитися визначати типи травм і отримати інші навики. Крім того, кандидати в тренери повинні провести декілька тренувань під наглядом викладачів.

За матерыалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Руні вчиться на тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути