Ексклюзиви
неділя, 23 січня 2022 17:16

Розтрощили Сербію. Збірна України здобула першу перемогу на чемпіонаті Європи з футзалу

Розтрощили Сербію. Збірна України здобула першу перемогу на чемпіонаті Європи з футзалу
Чоловіча збірна України з футзалу. Фото: Асоціація футзалу України

У неділю, 23 січня, чоловіча збірна України провела свій другий поєдинок у фінальній стадії чемпіонату Європи з футзалу. Суперником "синьо-жовтих" була команда Сербії.

І серби, і українці програли стартові матчі на турнірі. Наша команда сенсаційно поступилася Нідерландам, а балканці прогнозовано зазнали поразки від Португалії.

Програш ще й у цій зустрічі поставив би хрест на надіях України вийти в чвертьфінал. Адже в останньому турі грати проти португальців, чинних чемпіонів світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шок у першій же грі. Україна сенсаційно програла на старті Євро-2022 з футзалу

"Синьо-жовті" дуже вдало почали гру і відзначились на 2-й хв.. Відзначився Михайло Зварич, для котрого це вже другий гол на даному континентальному форумі.

Пригадуючи матч з нідерландцями, було хвилювання через те, що наші футзалісти знову можуть розслабитися і сісти в оборону. Певний час, до слова, так і було. Серби мали реальні нагоди для взяття воріт. Двічі українці вибивали м'яч фактично з лінії власних воріт.

На щастя, повторення розвитку подій першого поєдинку не сталося. Натомість, Україна довела рахунок до 4:0 ще в першому таймі. Спочатку гравець збірної Сербії зрізав м'яч у власні ворота, дещо згодом відзначився Данило Абакшин, а на останній хв. забив Ігор Чернявський.

Дуже важливо було не пропустити швидкий м'яч на початку другої 20-хвилинки. З чим наша команда чудово впоралась. Серби, звичайно, більше атакували. Проте надійно і вдало у воротах діяв Кирило Ципун.

На 34-й хв. Україна добила суперника, розігравши красиву комбінацію, яку точним ударом завершив Михайло Зварич. Серби замінили воротаря на п'ятого польового гравця і все ж пробили Ципуна. Однак перед тим пропустили у пусті ворота після удару Ігоря Корсуна.

Перемога з рахунком 6:1 залишає українцям непогані шанси на вихід у чвертьфінал. За рівної кількості очок будуть рахуватися особисті зустрічі. Тому в останньому турі варто вболівати за Сербію в матчі з Нідерландами. За такого розкладу "синьо-жовті" навіть можуть програти Португалії, але різниця голів буде кращою. Та це станеться тільки в тому випадку, якщо нідерландці програють наступний поєдинок.

Португалія обіграла Нідерланди в іншому матчі групи з рахунком 4:1.

Україна вперше переграла Сербію на європейських чемпіонатах. До цього було дві поразки.

Зараз ви читаєте новину «Розтрощили Сербію. Збірна України здобула першу перемогу на чемпіонаті Європи з футзалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути